Vårvindar friska...

                              
Pluggmässigt blev gårdagen alldeles suverän. Efter en lång morgonpromenad med Bamse gick jag igenom alla intervjuer jag gjort hittils och infogade dem i uppsatsen. Höll på drygt fyra timmar. Sen gjorde jag köttfärslimpa, var ute en sväng med Bamse och satte mig vid TV:n med Jennifers filt.


Bamse hoppar upp på stora stenar         Is på vattenpölarna är jättespännande!
oxå för att få godis, en riktig
klätterapa

Idag harde jag tänkt fortsätta uppsatsen med att gå igenom böcker. Jag har redan gått igenom innehållsförteckningarna på bokstapeln så jag vet var jag ska leta information så jag är nere på detaljplanet, men det blev lite annat istället. Jag ville kolla in två saker - en sacosäck på Mio till Bamse och en självvattnande ampel på Hornbach... men det blev mer än så förstås. Janne vill kolla på Stadium och jag fastnade med en försäljare på Hornbach. Jag skulle egentligen bara fråga om fågelburar, men så frågade jag om minimimåtten på ett akvarium för Plecon  och då tyckte inte hon att jag skulle ha en Pleco utan nån trevlig fisk istället. Men jag vill ha en Pleco och det är en jättetrevlig fisk! Den blir visserligen ganska stor (upp till 50 cm) och den kan visserligen riva upp snygga arrangemang i ett akvarium men den går så bra ihop med alla typer av fiskar, från pyttesmå till stora, och jag vet nog ingen läckrare firre än Plecostomus. Janne har gått med på ett litet akvarium... jag undrar om jag kan få honom att tycka att 140 cm långsida är ett litet akvarium :P Han var ju faktiskt rätt förtjust i vår förra Pleco...


Pleco: bilder snodda från nätet

Med en ny fågelbur har jag en plan... jag skulle vilja ha gouldsamadiner i den när Solero och Blue Moon en gång försvinner, men den bur vi har hade bra bra mått tyckte försäljaren även om jag tycker den är i minsta laget, och de burar som fanns kvar på Hornbach var jättehöga. Tydligen är det nya bestämmelser från Jordbruksverket eller EU eller nåt så det är problem för affärerna att köpa in godkända burar just nu ... men jag kan nog tänka mig att inte skaffa gouldisar om jag får köpa en Pleco! Eller så kan vi köpa ett litet akvarium och så önskar jag mig gouldisar till jag fyller 50 år. Tänk att världen är så full av vackra djur och att jag blir så tossig vid bara tanken på dem!

                                            
                                             Den vackraste finkfågel jag vet! Gouldsamadinen!

Någon självvattnande ampel fanns inte så vi köpte en självvattnade kruka och kedjor istället. Janne ska fixa krokar och borra små hål i den. Jag har snott skott från en ampellilja som jag vill ha i vårt utbyggda vardagsrum på landet och jag tror det kommer trivas utmärkt där. Och i en självvattnande kruka gör det inget om vi inte kan vattna den på ett par veckor.
                                                        
                                                         Bilden är snodd från nätet.
                                                         Min lilja är helt grön.

Efter nattens Dagmar så åkte vi oxå förbi och tittade till båten. På flera båtar hade presenningarna blåst av och det var rätt mycket folk i båtklubben som fixade och donade. Vår presenning var kvar, men ett stag hade pajat och kantningen på presenningen hade gått sönder. Janne lagade det så gott det gick, en ny presenning måste införskaffas och antagligen en ny ställning till nästa vinter.

                


Blev galet sugen på julskinka så vi åkte förbi Willys och köpte en färdigkokt skinka, senap och rödbetssallad. Janne åkte till jobbet och jag griljerade skinkan innan jag tog ut Bamse. Vi träffade Frisbee i skogen och återseendet var glatt, de har inte setts sen i våras och Frisbee är en av de få hanhundar Bamse gillar i vår skog.


Bild från i vintras

Nej, nåt pluggande blir det nog inte idag. Ska försöka ringa mamma igen och kolla hur de mår efter stormen, de hade fått strömlöst inatt... sen blir det nog TV med virknålen och en tidig kväll... imorgon är det jobb igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0