Kastsöm och Blekingeudd

Hm, nu får vi se då... jag är ingen expert på nånting, inte på sömnad iaf. Vi skulle fålla runda dukskrället med kastsöm och jag kastade runt den lilla fållen... men nu är jag osäker när jag ser hur kursarna gjort. På hur många sätt kan  man kasta en söm tro? Jaja. Dagen började med ett JÄRNSPIKAR! ...när jag kom upp för trapporna till lektionssalen. Spärren i knyppeldynans rulle ramlade ur... rullen och mönsterpappen med mitt Kumlagaller likaså. 

                
                #/%#&)&?!#%&&()%/&%""¤%"¤

Tur att fröken körde lite teori så jag fick ordning på alla pinnarna... för att inte tala om att sätta nålarna rätt igen genom mönsterpapp och rulle :O/ Men jag klarade det :D Är nöjd med båda mina spetsbitar som jag ska lämna in på torsdagkväll. Allt kan göras bättre, men på den nivå jag befinner mig får jag känna mig nöjd!

                  
                 Kumlagallret och Rosenmandel

Sen får vi se vad som sägs om min kastfåll på runda duken (eller hatten), men den ska oxå lämnas in som överkursuppgift. Får se om jag hinner nåt mer för nu har jag satt upp Blekingeudden och tänkte montera den på duk oxå för då har jag gjort tre olika varianter (av fyra??? eller finns det fler sätt?). Fyrkantig spets på duk, rund spets i kant på duk, Blekingeudden blir fyrkantig spets i kant på duk och fler monteringar tänker jag inte göra i denna kurs. En fyrkantig montering var obligatorium, resten överkurs.



Som ni nog har förstått så har dagen bestått i att fixa klart Kumlagallret, spola på garn till Blekingeudden och kasta sömmar i runda duken. Men jag har oxå varit och fått massage. Det var ljuvligt. 30 minuters klassisk ryggmassage, extra på nacke och axlar samt en avslutande skalpmassage av en massös som hade vett att låta bli att prata under massagen. Det löste upp en hel del knyppelspänningar i skuldrorna och jag var så pass groggy efteråt att jag fick gå hem lägga mig på sängen en stund innan jag gick upp till lektionssalen, gjorde en udd på Blekingeudden och hämtade grejerna för att göra klart runda duken.

Nu ska jag knoppa. Somnade inte igårkväll och det märks på koncentrationen: tappade knyppelrullar, felknypplade Blekingeuddar och knasiga kastsömmar. Sov gott!

           

Trefaldighetsgården har ett eget kapell. Altaret har en knypplad spets som är NÅLAD i duken, antagligen för att det ska vara lättare att ta av den vid tvätt, men det såg lite underligt ut på nära håll. Stod man vid altaret hade man en fantastisk utsikt över Klosterkyrkan genom glasfönstren bak i kapellet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0