Fuerteventura - första etappen

Vi har ju hyrt bil för hela veckan. Jag hade önskat mig en lugn dag vid poolen, men Janne var äventyrslysten sá vi gav oss av med bilen. Vi körde ett par timmar ner mot den södra spetsen, át lunch och köpte handdukar i Gran Tarajal och fortsatte sen mot halvön som jag tror heter Jandia (betyder sanddynor ungefär). Sista milen ut mot sydspetsen var minst sagt ett äventyr - vindlande vägar runt branta stup med förstärkningar pá sina ställen, ingen asfalt, bara lavagrus. Det är en nationalpark hela rubbet. Att besöka fyrar är nästan standard för oss. Det är nát speciellt med det brusande havet, klipporna och den ensamma byggnaden med en blinkande topp... svárt att förklara :O)

Nát jag sagt till Janne flera gánger är att Fuerteventura (som betyder ungefär äventyrsfortet om jag läst rätt) är en spökö. Precis som pá Lanzarote har man byggt och byggt och byggt, sen har börskurserna rasat och folk har inte köpt alla dessa hus som invánarna hoppats pá. Det bungalow-komplex vi bor pá är inte ens halvfullt.  Det är kanske i början av säsongen, men vi har ju varit pá Kanarieöarna förr och har aldrig skádat dess like. Fórsäljarna är pá gränsen till otrevliga, stannar man och tittar ska de genast pruta och sälja flera t.ex väskor billigare. Nej, det har blivit en förändring pá gränsen till desperation. Och när vi kom blev vi varnade för "robbers" báde när vi hämtade ut bilen och checkade in pá hotellet - lämna inga fönster öppna, inga värdesaker i bilen eller pá rummet!

Pá tillbakavägen stannade vi i höjd med Jandia Playa, det var utskrivet att det skulle finnas en utkiksplats där. Jandia Playa kommer vi nog att besöka innan vi lämnar ön. Det var en sandstrand med en sandö utanför. Massa folk som vindsurfade däremellan. Men det som fângade Jannes och mitt intresse var jordekorrarna... de fanns i mängder! Och inte var de rädda heller. Ett annat par hade köpt oskalade jordnötter som de matade dem med och de hämtade nötterna ur handen! När de gátt var de fram till Janne och mig och la tassarna pá vára händer för att se om vi hade nát gott med oss. Superhäftigt!

Kvällen tillbringade vi i El Castillo som jag tror vár "hemby" heter. Namn känns inte solklara här. Sen läste Janne tidningar medan jag plöjde vidare i Liza Marklunds senaste deckare som máste ha kommit ut precis i dagarna: "Du gamla, du fria". Köpte den pá Arlande och läste hälften pá ner-resan, tänkte spara resten till hemresan, men den är sá spännande! 

Ett förbjudet husdjur har vi skaffat. Det finns gott om vildkatter och en har charmat oss! Han át frukost med oss imorse! Nu ligger Janne vid poolen sen en halvtimme och jag tänker göra honom sällskap.

Ha en bra dag <3

                
                 Bild frán Mallis (tror jag). Ljuset vid datorn är hopplöst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0