Fy bubblan

Ikväll har jag faktiskt varit riktigt rädd. Igen ska jag kanske säga eftersom luvkillarna i skogen i fredags oxå skrämde skiten ur mig. Efter knyppelkursen gick jag ut med vaktis, ovanför centrum och kapellet hovrade en polishelikopter. Jag tänkte inte så mycket mer på det utan sa frejdigt till vaktis att "nu har det hänt nåt igen"... och så gick vi åt varsit håll. Åkte hem med knyppeldynan, konstaterade att det var en del polisbilar och en piket på vägen mot oss. Tog ut Bamse, tittade efter helikoptern som verkade röra sig mycket långsamt mot Högdalshållet... men så messade Bekki att det var skottlossning och ville att jag skulle komma hem, tydligen hade gärningsmannen/männen sprungit över bron mot vårt bostadsområde och hennes kompisar tyckte jag var galen som var ute med hunden mitt under polisjakt. Ja, jag ska medge att jag inte tänkte så mycket på det förrän polishelikoptern kom ner mot vårt område och började cirkulera ovanför huvudet på mig och Bamse, då blev jag RÄDD. Det händer så mycket hela tiden att jag har blivit avtrubbad, man får såna otroliga levnadshistorier på jobbet samtidigt som rån och skottlossning nästan är vardagsmat. Vår skog är en inte alltför ovanlig tillflyktsplats när polisen jagar trimmade mopeder och rånare, det händer flera gånger varje år. Men ikväll kände jag mig väldigt sårbar när jag insåg att jag var ensam ute med hunden (brukar ju alltid träffa nån) och hade just ingenstans att ta skydd om nåt skulle hända. Jag pinnade snabbt hem. Vet faktiskt inte om Bamse hann göra allt han skulle för jag hade under hela promenaden mest fokus på helikoptern.


                                       

Nu är vi inne iaf, helikoptern snurrar ännu omkring oss.

I övrigt har dagen varit bra. Viss känning av huvudvärken men inte så farligt som i helgen. Har varit mötesdag idag, försökt hinna lite samtal och annan administration mellan de fyra olika mötena. Janne, som ska vara på konferens några dagar, kom och bjöd ut mig på lunch - myspys. Handlade i Konsum bredvid jobbet efter jobbet innan jag hämtade Bamse, åkte hem och lagade middag åt mig och Bekki samt bakade sockerkaka med konserverade mandariner till knyppelkursen, Bekki tog ut Bamse. Sen knyppelkurs då. Vi håller på att knyppla bokmärken som ska säljas på syföreningarnas basar 1 advent. Vår knyppellärare har designat dem.

                     

Bekki var barnvakt åt godisarna i helgen och tog med deras nystickade tröjor. Fick mms från Linnéa idag, de var uppskattade. Det är verkligen en energikick att sticka åt så tacksamma barn, de tycker det är jättekul och sliter verkligen på sina stickade tröjor/mössor/byxor.



Justins tröja är halvfärdig, får se om jag hinner klart den till helgen för då kommer Bella med familj till landet. Jennifer ska få sin för hon växer så det knakar, det vore ju trist om hon hinner växa ur den innan hon får den!

Terrariehistorien då.. jo zochefen är för upptagen för att prata med mig så jag sa till kassatjejen idag att jag ska försöka ordna så lådan med tillbehör kommer tillbaka till dem så är vi bara kvitt sen. Hon tyckte det lät okej, känns om hon står som nån sorts sköld framför en ointresserad eller räddhågsen chef. Men jag är inte intresserad av att bråka, vill bara ha bort skiten och vara säker på att det inte blir några ekonomiska efterräkningar för min del.

Nerulogen från djursjukhuset Albano har hört av sig och Bamse har fått en tid där 2 november. Ska bli skönt när han är kollad, är faktiskt riktigt orolig!

Säng? JA!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0