Intensivt!

Nåt annat kan jag inte komma på att skriva som rubrik. Dagarna fylls fort av olika typer av jobb men framförallt samtal av olika slag. Två hembesök, två samtal, ett café, ett stormöte och en utfärdsplanering har jag hunnit med ovanpå all planering och övrig administration. Jag är ensam diakon nu ett par veckor framöver så det som kommer in faller på mig. Samtidigt ska jag vara värd för två utflykter och delta i caféet och öppen kyrka varje vecka. Försöker sätta en max på två samtal per dag för att kunna göra ett bra jobb. Än så länge stortrivs jag. Att jobba ensam på sommaren passar mig perfekt. Jag rår mig själv inne på diakonin och får fatta mina egna beslut. Arbetsskaran är liten och vi har det gemytligt på luncher och fikaraster. Innan veckorna är slut kommer jag längta efter att få vara del i ett team igen, men så här i början är det spännande och helt annorlunda från terminsjobbet.
 
Igårkväll tittade jag på Wallanderfilmen som jag spelade in i förrgår. Jens kom över en stund med Bamse för att hämta vaccinationspapper och matskålar mm. Bamse fick sova i Nacka en natt till. Det blev sent så jag somnade i slutet av Wallander så jag fick sätta mig upp och anstränga mig för att se slutet.
 
Idag efter caféet har jag varit på Hornbach och köpte fem amanoräkor, två röda ancistrus och en sewellia lineolata. Amanoräkorna började omgående putsa växterna, vilket är deras jobb, medan de tre "sugisarna" försvann bakom borgen. De är fantastiskt vackra! Hoppas kunna fota dem när de blivit mindre blyga. Så här gick det idag.
 
 
Räkorna är verkligen flitiga, de jobbar som 17!
 
Nu ska jag sitta och njuta av mitt äventyrsbad en stund. En mangroverot kokar på spisen för det ville visst sugisarna knapra på... och snart kommer Janne hem och då är det väl slut på friden :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0