Nionde kursdagen

Vaknade tidigt och lät Janne snusa på medan jag gick upp en stund tidigare till kurslokalen. Igår blev jag klar med båda monteringarna, både tyllhörnet och gardinprovet (Vätternsnipan)
 
 
Janne och jag har upmgåtts flitigt, vi sågs en snabbis och tittade över Vättern på första fikat, vi gick på stan och gjorde ärenden + tog en glasspaus på lunchen, sågs mellan lektion och föreläsning och efter föreläsningen om Beginerna som jag så gärna ville gå på men inte han, så åt vi beställda räkmackor samt jordgubbar och smultron med utsikt över Vättern.
 
 
Klockan hann väl bli 22.00 innan Janne och jag gick upp till lektionssalen och spolade på 40 par pinnar. Det var ff folk som jobbade med sina obligatoriska  moment. Jag är klar och det känns så himla skönt. Nu börjar jag med lite överkurs bara för att inte låta tiden gå till ingenting. Det blir Rosenknopp och formgivaren går ettans kurs i samma rum som oss och det tycker jag är kul. Men mest för att jag gillar hennes formsspråk förstås. För två år sen tänkte jag köpa hennes mönster Liljesprång, på slottet i år fastnade jag för de nyutgivna Rosenknopp som fanns i brudsängen på utställningen... och dessutom fascinerades jag av stjärnhimlen:
... den har hon oxå formgivit... och än mer förvånad blev jag när jag fick höra att det var hon som satt snett framför mig. Då kändes det som jag ville ha något av mönstren trots att jag bestämt att inga köpa (jag har ju massor av oknypplade mönster) och när jag hade svårt att bestämma mig köpte Janne båda mönstren åt mig på lunchen. När vi spolade pinnar räknade han oxå ut hur många mösterrapporter och hur mycket garn vi behöver köpa till Vätternsnipan om vi ska ha den i vardagsrummet på Sanda. Jag hade tänkt köket men han gillade den så mycket att han vill ha den som kappa i vardagsrummet. Det blir ett årsprojekt... men det tycker han det är värt, huset är ju inte klart än. Det känns så roligt att han är med och vill engagera sig i mina knyppelpinnar.
 
 
Vi kom i säng vid midnatt. Janne sover än och jag ska knalla upp till salen för att börja slåss med mina 40 par pinnar Rosenknopp :O) Sämre kan man definitivt ha det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0