Säg hej till publiken :O)

Efter tio ljuvliga timmars sömn masade jag mig och upp stekte bacon och ägg. Sen blev det långprommis med Bamse och djurmatning innan jag tog mig in till Strängnäs för att köpa matskål till Esmeralda och lunch till mig. På Djurmagazinet frågade jag om trådalger och fick tips om snäckor. De hade några stora fina som kallades Christers Mix och som bla åt trådalger. Nästan lika stora som de sniglar med hus som kryper runt på tomten hemma. Jag köpte med mig en som förstås fick namnet Christer! Algätarna och räkorna får heta Vanja och Wanda (röd ancistrus), Xerxes (sewellian), Ylva, Zebulon, Åsa, Älsa och Östen (räkorna). Nu börjar vi om i alfabetet och det blev ett hopp till C och Christer men det kommer att fyllas ut om några veckor eller så.
 
"blink blink"
 
Jag köpte ett litet plastakvarium som han får bo i till vi kommer hem imorgon. Djurmagazinet är stängt imorgon så jag kunde inte komma tillbaka då, men det skulle gå bra att bo så över natten. Han är pigg och flirtig ;O)
 
Hemmavid gjorde jag pastalunch och diskade innan jag tog ut Bamse igen. Vi gick över till bonden och hans fru så han fick leka med taxen Bertil och sina föräldrar. På vägen träffade vi en snok-unge. Så fin! Den låg och solade mitt på vägen.
 
 
Satt ett par timmar i hundhagen med C och pratade, fick fika, melon och glass. De hade hört om olyckan för två veckor sen, men hade ingen aning om att det var vi som var inblandade. Bamse har börjat kaxa till sig, förr la han sig alltid på rygg när pappa Hugo kom, men nu fick Hugo inte komma i närheten av mig. Bamse är väl knapp nån unghund längre utan ung vuxen skulle jag tro, så nu börjar han utmana tillochmed sin pappa. Fram till nu har pappa Hugo varit den enda han lagt sig för.
 
Bamses pappa och mamma. Lik pappa men med mammas färger.
 
Nu har jag krattat och sitter och väntar på att Linnéa med familj ska dyka upp och lämna husvagnen. Hade tänkte knyppla lite men jag orkar inte. Bamse har somnat under vår säng, Ragnar sitter på sin gren ute, Esmeralda dåsar i sin bur och småfåglarna får vara inne eftersom det är lite kylslaget och Solero piper ibland när hon andas. Hon börjar bli gammal så jag får vara lite rädd om henne.
 
Nu ska jag göra nåt annat en stund. Linnéa har messat att de är sena så jag  tar stunden som det kommer <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0