Sista kursdagen mm

Imorse ringde klockan 6.00, jag gick upp och duschade och åt frukost... Klockan 7.00 stod jag utanför Spetsmuséet med några andra damer för att delta i en spetsvandring genom gamla Vadstena. Det var jätteintressant att utanför vart och ett av dessa gamla hus få veta hur spetsförläggare, knypplare och spetsgångare levt sitt liv de senaste drygt hundra åren. Den sista har ff sin affär igång, dotter till en av de största som levererade till hoven runt om i Europa.
 
Hanna Larssons arbetsplats! Skomakarstugorna!
 
 
Boden i vilken Elsa Pettersson bedrev sin välkända spetshandel
 
När vi var klara gick jag direkt till kurslokalen och jag provade två gånger, men kom inte ur min nätbotten rätt, frågade fröken och förstod att jag fick börja om från nätbottens början... som jag sen inte hann klart. Klockan 10.00 gav jag upp och började packa ihop. Janne hade fått hedersuppdraget att inhandla ett presentkort från Svenska Spetsar till fröken, sen bjöd jag på en liten ängel som extra för att visa på den uppskattning för kursen som jag tror vi alla kände för hon har varit våran trollkarl när vi hamnat fel bland trådarna. Kursen har varit stenhård, men ledaren bra! Klockan 12.00 hade vi städat, ätit och strax därefter åkte vi hemåt.
 
Ingen protesterade mot att hamna på Facebook så jag tar mig friheten att utan namn publicera oss alla här.
 
Nu har vi inhandlat en liten present till mams och paps som tack för att de tagit hand om Bamse. Janne har handlat och jag har fixat enorma räkmackor åt Jens och Janne, jag var ff mätt efter lunchen på folhögskolan i Vadstena. Janne har noppat jordgubbar och köpt glass som Jens, jag och Janne smällt i oss... nu ska jag sova tills jag vaknar! Längtar efter Bamse! De andra djuren har jag här på Sanda <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0