Stora knyppeldagen

Intensiv och rolig dag. Hann knyppla en liten stund på morgonen innan portarna slogs upp och folk på stan fick komma upp och titta på kursverksamheten. Det innebär väldigt lite fokus på knypplingen och väldigt mycket fokus på besökare som vill veta mer eller bara berätta om sitt eget knypplande. Det varade väl ca 2 timmar. Min knyppel-lärare från Stockholm kom med sin make (som oxå är en arbetskompis) och det gjorde mig jätteglad! Vad jag inte visste att den lärare jag har på kursen nu oxå varit hans lärare tidigare.
 
Min utsikt på förmiddagen var lite på sniskan. Jobbade med hörnet som inte blev så jättebra.... men jag kom runt hörnet iallafall!
 
 
Efter lunch gick jag till Spetsmuseet och tittade på deras utställning om "glänsade trådar", alltid en liten fin utställning varje år.
 
Spetsmuséet ligger i Gottfrid Larsson-gården
 
Det är fåglar på tapeten både här och där. Denna akvarell på Spetsmuséet tilltalade mig. Inte riktigt Guggelutt men jag ser ändå Ragnar och Bamse bakom min rygg :O)
 
Här är det tvådimensionella fåglar, på Slottet är de tredimensionella, men de påminner om varandra.
 
Lite annorlunda mot dagens uppritade mönster. Här är guldknyppling modell äldre.
 
"Tut i luren" (snäckan på väggen) fotograferar jag varje år. Det är min lärare i Stockholm som gjort den i nån tjärad tråd. finns utomhus på väggen till Spetsmuséet. Rabatten har växt olika högt varje år och ett år fick jag flytta på växtligheten för att se den. I år var det ordentligt rensat och den var granne med ett stort fotografi.
 
Sen fortsatte jag nerför gågatan, det var det knyppelfest i hela centrum. Knypplerskor (faktiskt inte en enda manlig knypplare i år som jag såg) satt längs gågatan och visade upp olika spetsar, mönster och tekniker.
 
 
Finsk ängel                                            Stjärnbågen i lila! (jag gjorde Linnéas brudkrona i vitt)
 
Lin i olika stadier i beredningsprocessen
 
Till sist en favvobild! Jag knypplar för Svenska Spetsars räkning på Rådhustorget med två av mina lärare bakom mig. Årets lärare i Vadstena och min terminslärare som lärt mig alla grunder så att jag kan fortsätta med detta roliga!
 
 
Men allt har ett slut, roligt som trist, regnet kom och vi bröt upp lite tidigt. Gick tillbaka till lektionssalen och satt med min tyll till kvart över fem (nästan helt klar med Snödroppen nu!), sen gick vi på fest med alla knypplare som varit med på torget + kursare som betalt. God mat och gott sällskap.
 
Snödroppen                                                       Spolmaskin
 
Denna kväll kommer att bli så mycket tidigare än alla andra, igår satt jag till 21.30  och somnade halv 12. Jag ska spola på 13 par pinnar nu och gå och lägga mig tidigt! I helgen ska jag intensivknyppla så jag hinner så långt jag orkar. Nästa vecka räknar jag med att Janne kommer ner ett par dagar och då vill jag tillbringa kvällarna med honom :O)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0