Fågel vingad syns på Haga...

Otroligt vad bra godisarna sov! De slocknade vid halv 10 igår och halv 9 imorse vaknade de. De låg och viskade en stund, sen bäddade de ner sig i den oanvända resesängen, sen frågade jag om de ville gå upp och det ville de.

Vi packade ihop säng och sängkläder, åt frukost och tog ut Bamse. Dessvärre blev jag övertalad att de skulle cykla promenaden, men det orkade inte Ängla så hon försökte byta sin sparkcykel mot Thyras trehjuling... men efter en del konflikt lyckades jag förmå dem att stanna på vägen och vänta tills jag kom tillbaka. Det var på en raksträcka så vi skulle se varandra hela tiden och Bamse måste ju få en chans att göra no2. När jag kom tillbaka lekte de så fint med Barbiedockorna som Thyra körde runt på trehjulingen.När moster Sara hämtat dem för vidare äventyr (Matte och Linnéa är på bröllop på Sandhamn) så tog jag en extra sväng med Bamse och packade ihop mig och Ragnar för hans livs äventyr... iallafall så här långt. Vi åkte in till Hagaparken och letade reda på eken invid Fjärilshuset där Sveriges Tamfågelförening samlats för fågelträff som någon har tagit (bilden på en rödryggad ara är inte Ragnar). Kolla in --> här <-- Mina bilder var väl lite blyga eftersom jag inte kände en kotte och var osäker på om någon skulle anmärka på att Ragnar var vingklippt, men den oron behövde jag inte ha. Det fanns fåglar i bur, i sele, friflygare och vingklippta. Och det var jättekul!


Ädelpapegojorna blev jag förtjust i! Honan är röd och hanen är grön!


Dom stora arorna är en av mina absoluta favoritfåglar! Detta är en blågul ara (om man kan missa det)


Det här fågelträdet gav mig inspiration. I det sitter olika amazoner och överst en rosenkakadua.


Ingen av dessa är Ragnar!

                      
                       Men här är Raggebagge! Mitt i en lunchpaus. Han var större än de andra.
 

Ragnar fick pussa en amazontjej... men jag tror att han mest försvarade sin bur!

                   
                     Det här är en annan av mina favoriter, gultofskakaduan.

Efter två timmar var Ragnar så trött att han bara nöp och nöp och nöp, min hals är alldeles prickig. Perfekt tajmat för jag betalade bara för två timmars parkering. Det var svindyrt - 2 timmar=30 spänn! Och jag var ju så osäker på om jag skulle hitta dem, hur jag skulle bli mottagen, hur Ragnar skulle reagera. Men nästa gång betalar jag nog lite till för nu vet jag att vi är välkomna och nästa gång kanske jag vågar prata lite mer. Nu pratade jag mest med arans och kakaduans matte samt med han som fotade från föreningen samt med en man som skrivit en bok tillsammans med sin hustru. Den funderar jag på att köpa, såg den bla på Roslagstull när jag vingklippte Ragnar - jag tror det är den här... hursomhelst så kände jag väl igen hans fru från bilderna i boken och jag ska snart tillbaka till Roslagstull för att kolla Esmeraldas infektion.

               
                Ragnar satt och kikade på mig genom ett hål i täcket (som aggorna fixat)
                hela vägen hem. Det såg så kul ut i backspegeln.

Körde förbi  och möttes av en överlycklig Bamse när vi kom hem. Tog ut Bamse på en sväng och tog sen ut alla djuren utom Ragnar. Han har suttit dödstyst i sin voljär hela eftermiddagen, han är helt slut! Har kollat till honom flera gånger och jag känner mig nästan orolig. Han är aldrig tyst, nämligen! Men han har nog fått massor av intryck.

Satt och vilade en stund, sen har jag planterat om de sista blommorna. En kruka med nån sorts palm står framför mig för den är bara halvfull med jord. Måste köpa mer imorgon. Jens ska komma snart och hämta Bamse för jag jobbar imorgon. Ska lägga mig en stund och vila ryggen, den värker, men det har gått väldigt bra ändå. Att bära buren och gå är inga problem, det jobbiga är att sitta.

Sov gott alla söta sajbervänner <3

Kommentarer
Postat av: NettAnn

vilka fina papegojbilder!De påminner mej om för många år sen när jag gick i skolan och skulle göra induviduellt arbete.Då gjorde jag en hel pärm med papegojor.Då fanns ju inte internet el så så all info om dom fick jag söka via bibblan,kopiera bilder o färglägga.MEN det var det roligaste arbetet jag gjort som gav full pott betygsmässigt o jag ska ha de kvar i nån låda för såna saker är kul spara ju.

2012-05-27 @ 00:57:11
URL: http://livetienparadoxx.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0