Båtlogg dag 10 --> Söderköping

Kväll i Norsholm
 
Imorse när Janne var ute med Bamse tog jag till lipen. När han kom tillbaka till båten forsade allt ur mig om det hopplösa i dessa konstanta smärtor. Till 99% kan jag hålla tillbaka och tycka livet är kul, men ibland är det bara stopp. Inatt låg jag sömnlös länge med smärtor i höften, läste ut Mari Jungstedts "Det fjärde offret" medan jag väntade ut smärtan, så jag var väl trött. Men Janne fick mig på bättre humör. Även om jag är klumpig som en gås på däck så kan jag fortfarande om jag får lite tid på mig! Vi har haft båten i 15 år och varit ute olika länge varje sommar så jag kan den rätt bra. Och slussat har vi gjort otaliga gånger. Men visst sjuttsingen är det trist när jag måste krypa upp för rufftrappan för höften är så krånglig, och hasa ner på arslet i slussarna. Jag har ju inte fyllt 50 än! Åka skidor har jag inte kunnat på 10-talet år och det smärtar mig... Men vi får väl hitta alternativa sätt att semestra när min elända kropp har satt stopp. Nu får vi njuta av båten den tid vi kan ha den kvar.
 
Vi tuffade iväg mot Söderköping. 12 distans - 22 km har vi kört och det har tagit några timmar. 15 slussar ska vi gå igenom i Göta kanal. En tog vi igår in till Norsholm, 11 idag och tre kvar innan vi är i Mem och ute ur Göta kanalsystemet.
 
 
Vi har hört mycket om Göta kanal. Det är stressigt och bråkigt och ett skolsmässodike. Men vi har haft tur. Ett par trevliga norrmän från Nordnorge i en minisegelbåt, en familj, ett tyskt par och några ungdomar. Det var tur det för Janne stukade foten när han skulle hoppa i land på en angöringsbrygga mellan två slussar. Jag sträckte upp linan samtidigt som han hoppade och han gjorde sig riktigt illa. En av norrmännen hjälpte mig att förtöja och sen fick vi hjälp i slussarna av en ur familjen. Det visade sig att mannen och frun jobbade i räddningstjänsten så vi fick bandage, råd och alvedon till Janne, och hans bror kunde hjälpa oss i de djupaste slussarna. I gengäld kunde jag hjälpa familjen att ta emot tampar och dra fram deras båt i slussarna. Vi skojade och skämtade i resten av slussningarna så det blev trots allt en rolig färd.
 
 
Nu liggger vi i Söderköping. Bamse är helt slut. Idag tyckte han det var jätteläskigt att slussa så han gömde sig och fort runt i båten. Jag var livrädd att han skulle hoppa ur båten för att komma till mig, men det hände aldrig. Sen vi kom till Söderköping har han inte lämnat min sida.
 
                                                                   Apelsinchoklad, äpple-kanel och saffran
 
Med det får väl Bamses halta och lytta människor önska världen en god natt!
 

Kvällens utsikt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0