Båtlogg dag 11 --> Söderköping

 
Idag har vi legat vid boj hela dagen och tagit det lugnt. Jag har fått tips från Snurr att försöka stretcha höften och jag tror baske mig det blir bättre. Tack, Snurran! Det kanske inte är inflammation trots allt, kan det vara ett kramptillstånd? Jannes fot gör ont och är blå, men vi lyckades ta oss upp till utkiksplatsen på norra sidan Söderköping. Vilken utsikt!
 
Därnere åker våra norska båtgrannar på sin resa runt i Sverige i sin minisegelbåt. De har under några veckor i några år seglat från Nordnorge, till Tyskland, västkusten upp till Göta och Dalslands kanaler. I år startade de i Dalslands kanal och ska sluta i Östhammar. Slutet blir om ett år eller två i norra Sverige.
 
 
En stor del av dagen har vi slöat i båten. Jag fattar inte riktigt var dagen tog vägen och det är oxå skönt. Ett äventyr till har Bamse och jag varit på. Jag släpade ut honom på en kissrunda sent på em och då blev han lite kladdig i baken så jag tänkte tvätta honom i kanalen. Jag klev ut på en slät sten... som inte alls stod still så jag dråsade i. Allt som var torrt var ena armen som jag höll fast i stenen. Jag slängde upp mobilen som jag hade i byxfickan och hasade mig upp på stenen som jag tillslut fick att ligga så still att jag kunde ta Bamse och tvätta av honom. På hemvägen vek jag av efter vägen längs kanalen och gick bakom restaurangerna så jag bara kunde glida upp på en tvärgata förbi bara en restaurang och upp i båten. Janne bistog med handduk, sen handtvättade jag mina algfläckade kläder. Det var varmt och skönt, både i kanalen och luften så ingen större skada skedd. Mobilen plockade jag isär och la på tork i solen, den verkar ha klarat sig den med!
 
Så småningom lagade jag middag och sen tyckte Janne vi kunde gå ut och ta en glass. Vi hade fått tipset "Smultronstället" och det hade vi spanat in på väg hem från Utsikten, men det var kö längs hela huset för att komma in. Nu trodde vi nog de stängt men det var faktiskt öppet fast klockan nästan var 21.00. Vi kostade på oss två stora glassar. Bamse fick en "hundglass" på köpet och jag ångrar nu att jag inte frågade vad det var, om det var nån special eller vanlig mjukglass. Vi får se om hans mage bjuder på äventyr inatt :P
 
En Euro och en Casino inklusive en hundglass
 
 
Efter denna smaskiga avslutning på dagen gick Bamse och jag på långpromenad. Vi gick över slussen och följde kanalen ända bort till bilvägen och bron, sen tillbaka på andra sidan. De har ett konstverk som heter "Rabbit crossing" som jag tycker är roligt... men Bamse blev livrädd för bronskaninerna!
 
Knitta Please har varit framme här oxå
 

Och med denna vackra bild över kaniner och hamnen får jag önska er en bra natt! Imorgon räknar vi med att förflytta oss igen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0