Båtlogg dag 13 --> Kymmendö-Bunsö

Solnedgång och månuppgång...
 
Igår styrde vi kosan från skäret utanför Långskärs fyr på Krampö och styrde kosan norrut mot Nynäshamn. Det började bli kris i gasoltuben. Det burrade upp ordentligt och det blev en skumpig färd!
 
Nej jag tigger inte. Jag bara tittar på den där goda mackan du äter...
 
Skutt skutt skutt
 
Efter den första fjärden mellan Sävesund och Landsort /Öja körde Janne inåt landet för att försöka få en lugnare färd. Bland annat körde vi Dragets kanal! Men dessförinnan åkte vi in til Nynäshamn för att köpa ny gasol.
 
En skog av mäster i Nynäshamn
 
Vår båt är den lilla lilla ute på piren...
 
Dragets kanal
 
Men Mysingen klarade vi oss inte undan och det var ingen mysig överfärd. Janne fick dra av farten ordentligt tillslut för mitt diskbråck klarade inte mer...
 
 
Tillslut kom vi in på lugnare vatten och hittade natthamn vid Kymendö-Bunsö. Det var underbart. Bara det att det äntligen blev lungt, men oxå fågellivet var fantastiskt! Janne sov en stund medan jag tittade på en andmamma med fem ungar samt en häger som kom flygande och började fiska i viken...
 
 
När jag sen la mig för att läsa innan jag somnade upptäckte jag ett blåmärke på tummen. Blåmärken och småsår har jag överallt efter slussningar, ilandstigningar och skogpromenader med Bamse... men på tummen?
 
 
Jaja, slutet gott allting gott på en äventyrlig dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0