Båtlogg dag 14 --> Aspö


Panoramautsikt från "vardagsrummet"!
 
Dagen tillbringade vi på Kymmendö-Bunsö. Det var en intressant ö för där fanns tydliga spår av mänsklig aktivitet. Just nu håller jag på att läsa en av Mari Jungsteds böcker som handlar om ett avhugget hästhuvud och en ung försvunnen arkeologistudent. Jag har glömt vad den heter, men på baksidan står det att hon senare hittas död och det är några jeppar som offrar ute på en klippa. Det gjorde mig otroligt obehaglig till mods när jag kom iland och hittade fyra käppar i marken med krokar på, sen ett enkelt skithus bestående av en käpp mellan två stubbar och en grop med toapapper och en granruska över... och till sist en inhägnad. Jag gick snabbt därifrån.... men när Janne och jag pratade om det så är det knappast nån rubbad sekt som håller till där utan med största sannolikhet är det sjöscouter eller nåt liknande. Hur som helst så när jag gick upp till inhägnaden igen så var det bönor och ärter planterat där och käpparna med krokar är förstås för att hänga upp fiskenäten på när de ska rensas. Ibland sätter verkligen en kriminalroman fart på fantasierna ;)
 
Klart vatten var det! Och spiggen simmade runt fötterna...
 
En utbrunnen eldstad fanns här oxå... För korvgrillning eller offrade man hästhuven i elden ;O)
 
Men vi hade det gott iallafall. Jag satt på land och broderade och njöt av djurlivet. Bamse skruttade runt och Janne tvättade båten. Han tog ut alla sängkläderna och skakade oxå.
 
Bara den som lever nära ma-a-arken, kan se dina under Gud (psalm 787)
 
Framåt eftermiddagen kantrade vinden och efter middagen bestämde vi oss för att flytta på oss eftersom vi låg i lovart. Efter ett par timmars sökande efter natthamn utan resultat ringde vi Jannes mamma och frågade om vi fick ligga vid bryggan i Aspö. Vi var inte alls långt därifrån och hade i planerna att besöka dem framåt torsdag-fredag. Vi brukar ju ha sen semester och aldrig problem att hitta natthamn, men nu var det båtar precis överallt i vikarna. Vi försökte komma in på ett par ställen men det var för grunt.
 
Vi 20-tiden anlände vi bryggan på Aspö och efter en stunds trivsam samvaro inklusive lite damfotboll på TV kröp vi till kojs.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0