Båtlogg dag 6 --> Brokind

 
Efter en skön natts sömn, och som enda besökare i gästbryggan i Horn, så vaknade vi pigga och utvilade. Vi tog en långpromenad med Bamse efter frukost för att besöka Horns kyrka som skulle ha ett triumfkrucifix från medeltiden... men kyrkan var tyvärr låst och bommad.
 
 
Istället besökte vi Kisa-Mors lustgård invid kyrkan och fick veta lite om denna tuffa kvinna. Vägen bredvid ICA var uppkallad efter henne och hon var en verklig kändis på sin tid, som det verkar.
 
 
Vi hittade en fik nära kyrkan och passade på att köpa lite kaffebröd. Fiket var inspirerad av Knitta Please-rörelsen och jag blev ju exalterad förstås :)
 
 
Nu har vi alltså kommit in det som är Kinda kanal.
 
 
Sen styrde vi kosan ut på sjön Åsunden. Vi hade tänkt ta naturhamn, men det blåste så kraftigt så vi åkte upp till Rimforsa istället och tänkte sova på campingen/gästhamnen... den hittade vi inte. Jag gick iland och letade bara för att vid återkomsten till hamnen upptäcka att vi var på campingen men den hade upphört. Besvikna for vi vidare mot Brokind och det är nog en mening med det mesta. Här har vi en fantastisk natthamn efter slussen. Vi har haft  och har en supertrevlig kväll med slussvakterna (ett ungt gift par med en 9-månaderspojke) samt båtgrannar från Ingarö och Norge.
 
Sju underbara små-ändor! De åt nästan korvbrödet ur handen på mig i Brokinds sluss.
Ny attraktion kanske? Simma med ändor ;O)

Nu är Janne och slussar ut slussvakterna. Han har kul (slussar) medan jag har kul (bloggar). Men nu ska jag ägna mig åt utsikten. Vi kan få en fin solnedgång här :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0