Båtlogg dag 8 --> Linköping

Nope, vi har inte kommit härifrån. Det var riktigt skönt med en stillastående dag. Istället har vi gått långt i värmen. Längs kanalen in till centrum och så fram och tillbaka där i ett par timmar. Men först hjälpte Janne till att slussa upp M/S Kind och lite senare nattens båtgrannar som vi pratat mycket med.
 
...och vad hittar vi på nu då?
 
Näckrosor längs kanalen
 
Mamma och pappa bara pratar i telefonen....
 
JAPP!
 
Jag gick in i St. Lars kyrka mitt i centrum. En fantastisk kyrka! St. Lars var diakon på 200-talet och jag är nästan helt säker på att St. Lars-spetsen på något sätt härrör härifrån. Antagligen via nån gamma spets som hittats blad kyrkotextilierna, men ingen i kyrkan visste så jag får söka vidare information. Däremot så är jag mer säker på att ikonen framme i koret är gjord av min ikon-lärare!
 
St. Lars församling hade kyrkmöss!!!
 
Fragment kvar av den första kyrkan på platsen!
 
Bamse har varit skitduktig och travat på. Han fick vatten och glass när vi satte oss vid ett fik.
 
 
Knyppelboden i Gamla Linköping låg så pass långt bort att vi valde bort ett besök där pga värmen och Bamse, men en garnbutik hittade jag där garn och virknål inhandlades, liksom ramar till broderier samt fyra nya kriminalromaner av Mari Ljungstedt. Hittade oxå två toppar och en tröja i min storlek. Sen gick vi hem till båten.
 
 
Kvällen har bjudit på något svalare väder och vila i ruffen. Därefter lite broderi och ännu en västkusttallrik från fiket bredvid slussen. Den var så god igår och de tar inte ut nån hamnavgift så vi lyxar till det lite.
 
 
Nu ska bästa Bamsen ut och ruffen hägrar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0