Båtlogg dag 9 --> Norsholm

Först några bilder från kvällspromenaden igår. Området kring Tannefors slussar är ett fantastiskt ljus-spel kvällstid!
 
 
Godmorgon Linköping!
 
Vi började dagen med dusch och frukost, sen vandrade vi iväg för att hitta Zoolkatten. Slussvakten i Brokind hade pratat om en lös kakadua i den butiken och när vi var i Linköping centrum igår och frågade på turistinformationen så visade det sig att Skogsgatan den låg på inte låg långt från Tannefors slussar... men vi gick och vi gick för att hitta Skogsgatan nr 85 som förstås låg längst bort på gatan och i ändan av ett villaområde, så vi gick flera kilometer på Skogsgatan. Och jorå, kakaduan fanns där men i bur. Hon höll på att boa! Men vi hittade det vi sökte, nya matskålar i insats till Bamse eftersom jag lyckades slänga insatsen till hans matskålar i sjön i Horn.
 
Found it!
 
Vi fick tips om en genväg tillbaka och hittade en affär på vägen, i Johannelunds centrum. Där upptäckte vi att glassgubben har en fru! Det hade jag ingen aning om!
 
 
Sen bar det iväg ut ur Linköping, under broar och längs kanaler till vi kom ut på sjön Roxen. Ett blåsigt, bråkigt Roxen. Och jag beundrar Bamse! Jag hade lagt ner honom i ruffen och när det började skumpa tittade han på oss och la sig igen, sen började sjökorten och kläderna fara runt därnere så jag stapplade ner och hämtade honom.. han tittade på oss igen och när vi såg lugna ut la han sig tillrätta i min famn och somnade, trots stötar och studsar och krängningar. Han litar på oss 100%. Det är härligt!
 
Kolla lamporna! Söta som ischoklad!
 
Nykvarns sluss i Linköping. Den sista i Kinda kanal!
 
Nu har vi slussat in i första slussen, Norsholms sluss, i Göta kanal. Inatt sover vi i här. Eddie Oliva spelar Elvis på scenen i restaurangen några hunda meter bort. I förrgår var det Gyllene Tider i Linköping... Man kan inte klaga på underhållningen på vår resa.
 
 
Vi önskar eder alla en fröjdefull natt... eller nåt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0