Elfte knyppeldagen

Idag har jag varit helt vimsig. Det har liksom inte riktigt gått att få nåt vettigt ur händerna... men så är man fullknypplad vid det här laget. Inte färdigknypplad, men tillfälligt mättad tror jag. Jag skulle gärna knyppla mera men något tar stopp liksom. 12 dagar är intensivt roligt :O)
 
Solfjäder, ägghuva och miniparasoll - brysselspets
 
Vi började dagen med en jätteintressant lektion i knypplingens historia, så mycket som ryms på ca 45 minuter iaf. I Sverige finns minst tre olika tekniker (Dal-, Vadstena- och Skåneknyppling) och ett flertal blandtekniker. I norra Europa finns ännu fler tekniker och oxå blandat med sydd spets. Brysselspetsen är känd och vår fröken hade med sig några roliga godbitar som hon visade för oss. Jag var ju tvungen att i utvärderingen bredvid önskan om dockhus/tittskåpsminiatyrspets lägga till knypplade solfjädrar som förslag till kurs, för det verkar vår lärare sugen på. Vilken kul idé. Det fanns ju massor av inspiration att få på stora knyppeldagen, här kommer fler bilder:
 
Vårfjäril i svart som arband och som nålbrev. Knypplade minifigurer av  Ulla Fagerlin tror jag. Den svarta Vårfjärilen har min lärare gjort och alstren på den andra bilden är en kursare. Nålbrevet kan man göra i finknypplingskursen så den hoppas jag på nästa år!
 
              
Rosenblad är finknyppling och denna är gjord av min lärare och monterad på silke. Verkligen näsduksspets!
 
Västen, hatten och ljusmanchetterna/servettringarna visade jag i fredags...
 
Vid första rasten gick jag för att pressa mina monterade spetsar, men jag gick en omväg förbi dalknypplingen för att se vad de gjorde och där fastnade jag en stund. Jag fastnade oxå inne fördjupning 1... Så himla trevligt att gå runt och prata med andra knypplerskor! ...och när jag pressat min spets vägrade den torka. Den låg på tork på mitt arbetsbord hela dagen men fortfarande vid inlämning var den fuktig! Det har varit extremt fuktigt väder idag och jag tror strykbrädan var väl använd idag på inlämningsdagen av våra arbetsprov. Men det blev några slag till i Vättersnipan innan det blev lunch och jag gick iväg och hämtade min lapp i vår kurs-affär där det stod hur mycket jag handlat för... det var så pass mycket att jag valde att gå till stora affären på torget och betala med kortet. Så firade jag min skuldfrihet med en filé Oskar på Rådhuskällaren.
 
 
Efter lunch monterade jag in mina fuktiga spetsprover i pärmen och fortsatte sen med Vättersnipan fram till massagedax kl 16.15. Sköööönt! Kroppen sov och hjärnan funkade på halvfart.
 
Mina inlämnade uppgifter... Spetsarna symbol, kors och korsbandet + två monteringar och en analys
 
3,40 meter Vättersnipa to be

Ikväll har vi kursare varit ute och ätit avslutningsmiddag tillsammans. Imorgon blir det halvdag med utvärdering av våra inlämnade spetsprover, rummen ska städas och allt ska packas ihop. Känns sorgligt, men lite längtar jag allt hem oxå... Men än har jag tre roliga lektionstimmar kvar att se fram emot!
 
Jag ska gå och leta efter John Blund nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0