Fjärde knyppeldagen

Helt otroligt att fyra dagar redan har gått. Samtidigt känns det som jag aldrig lämnat Vadstena. Direkt jag kommer in på folkhögskolans område känns det som jag alltid varit här. Tiden står still, den går fort och den tar aldrig slut. Idag har jag fortsatt knyppla på "kors". Var i leksionssalen kvart över 8 imorse och har knypplat till kvart i tio ikväll. På första fikapausen gick jag och köpte nya tjockisnålar som håller för den grova altarspetsen. Jag hade en ask sen förra årets "vättersnipa" men denna "kors" kräver mer än så. Efter fikat gick vår grupp en rundvandring till de andra kurserna. Det är två nybörjar-fortsättning, metall, fördjupning 1 och dalknyppling.
 
Udd och stad X2, Tvärgatan och Vitsippan
 
Fördjupning 1 blev en flashback, det är två år sen jag gick den och den fick mitt knypplings-självförtroende att vakna. Man måste inte vara perfekt, man kan ändå. Nybörjar-fortsättning har jag gått två gånger och det är alltid lika kul att hälsa på i de grupperna. Där finns både rena nybörjare och de som är riktigt erfarna och som kanske kommer för att knyppla något speciellt. Idag har jag sett Vitsippan i färg och pärlor vilket inspirerar till nåt användbart av denna söta spets. Jag har gjort ett klockarband av Vitsppan en gång i tiden men den har blivit missfärgad. Dalknyppling har jag inte provat på men Leksandsdräktsspetsen gör mig lite sugen att prova på det oxå. Dalknypplingen brukar hängade pinnar och har inga nålar i spetsen utan bara i kanterna... Lite annorlunda mot Vadstenaknypplingen. Nu vill jag gå igenom alla fördjupningskurserna först så jag har lite erfarenhet med mig i bagaget innan jag ger mig på en ny teknik så vi får se vilka kurser som går nästa år.
 
 
Metallknypplingskursen har jag gått hemma, men den är utökad med nya spetsar nu så jag ser fram emot höstens kurs, då blir det mer metall för min del. De provade ox att knyppla vanliga mönster i metall och blandannat knypplades en Vitsippa i röd metalltråd. Det inspirerade mig ordentligt så när metallknypplingsläraren erbjöd mig hjälp att fixa egna metallknypplingspinnar så tackade jag genast ja. Jag fick köpa ut krokar på affären trots att den stängt och hämtade sen pinnar i lektionssalen... så blev jag visad hur det gick till så nu kan jag själv :)
 
 
Resten av dagen har gått åt till att knyppla "kors" fram och tillbaka. Nu ikväll när jag började bli trött blev det mer baklängesknyppling än framlängesknyppling så jag har ikväll bestämt träff med John Blund före midnatt.  Nu får "kors" sova en stund i Trefaldighetsgården ...
 

Jag sover i Empiren!
 

Sov gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0