Tredje knyppeldagen

Ännu en knyppelmarathondag nästan utan avbrott. Satt i bänken strax efter 8.00 och avslutade ikväll 22.15. Svårt att ha det bättre :) Krumelutten... eller "symbol" som den faktiskt heter blev klar lagom till middagsrasten och jag har börjat med "kors". Hoppas den ska gå lite fortare att göra så jag hinner med analysen. Den tror jag blir både svår och rolig, utmanande och hårslitande...precis som utveckling är.
 
Påminner om uppochnedvända fjärdedelsnoter
 

De "knyppelpauser" vi haft är en teorilektion där fröken visade olika bottnar, uddar och lösningar på knyppelproblem. Allt kommer man inte ihåg, men av erfarenhet vet jag att det ligger i bakhuvudet och dyker upp när man behöver det.
 
"Stjärnan" är inte tillfrågad om hon vill figurera på bild i min blogg.
 
På lunchrasten trotsade jag hällregnet och gick upp till Konsum på Rådhustorget för att inhandla lunch, middag och hygienartiklar eftersom mitt rese-kit sjunger på sista versen.  Jag hade tänkt stanna på pizzerian och handla på middagsrasten pga regnet, men det var tur att jag valde bort det för det regnade ännu värre då...och jag har inga gummistövlar utan kör på med foppatofflor för de torkar fort!
 
 
På middagsrasten kunde jag snabbt skubba över till min korridor och slita fram varmrökt lax, keso och avocado till middag. Snacka om snabbmat! Enkel och bekvämt. I samlingsrummet finns tre vackra konstverk uppsatta. Det är Svenska Spetsar som köpt in tre av löven från utsällningarna på Liljevalchs förra året. Jag gillar alla tre skarpt men favoriserar förstås Heliga Birgitta. Nån gång ska jag knyppla en Birgittasyster. De fanns där jag växte upp och Heliga Birgitta har på något sätt fortsatt korsa min väg genom livet på olika sätt.
 
 
Krumelutten "symbol" blev som sagt klar till middagsrasten och jag knypplade av och gjorde klart så jag efter middagsrasten kunde spola på pinnar till "kors". Det är en grövre altarspets.
 
 
Kvart över tio ikväll hade jag spolat på alla pinnar och gjort en kant så imorgonbitti kan jag knyppla loss på själva spetsen. Hej och hå!
 
Som belöning unnade jag mig hela lådan jordgubbar jag köpte på lunchen. Jordgubbar, hackad choklad och mjölk. Mumsfillibabba = fest!
 
 
Fick sällskap av ett gäng kursledare som samlats i samlingsrummet. Jag har ju förmånen att ha hamnat i huset där alla lärarna bor, så jag fick bland annat bra tips hur jag ska skarva den 3,40m långa Vättersnipan som jag lovat Janne att knyppla till landet som gardin till vardagsrummet. Fick oxå beröm för min blogg vilket gladde mig enormt. Jag har ju valt att fortsätta blogga trots vårens incident, men det är inte utan en viss ågren eftersom jag inte har en aning om hur och vad människor reagerar på. Man vet ju inte vilka som läser och att skriva personligt är utelämnande så man blir väldigt sårbar. Men att få den positiva respons jag fick ikväll gör mig glad och stärkt. Det är kul att skriva och jag fortsätter så länge jag tycker det.
 
 
Avslutar med en bild på Vättersnipan som jag knypplade en provbit på förra året.
 
 
Nu lockar John Blund!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0