Cosmonova!

Igår var vi på en fantastisk filmvisning på Cosmonova, min äldsta dotter Monica, hennes man och jag. Jag har länge varit sugen på Fjärilarnas resa, en film om Monarkfjärilens otroliga resa från Texas till Canada till Mexico vilket tar ett år och tre generationer fjärilar. För flera år sen såg jag en film på Animal Planet eller National Geographic om Monarkfjärilen och blev så inspirerad att jag jag tatuerade in en fjäril på vristen. Egentligen ville jag ha en Monark, men den jag valde duger mer än väl :) Tatueringen gjorde jag på Gran Canaria i februari 2010 och samtidigt gjorde Monica ett par körsbär. Nyckelpigan gjorde jag på samma tatuerarstudio 14 månader tidigare.
 
 
Nåväl, den förra fimen handlade om en man som gjort samma resa som Monarken, blandannat drakflög han vissa sträckor, men den på Cosmonova handlade om Urqhart, mannen som studerade fjärilen hela sitt liv och som kartlade deras flygningar. Rekommenderas varmt! Efter filmen jobbade jag hela em och sen åkte jag till landet.
 
Nej, vi kunde inte låta bli att prova!
 
Idag åkte jag hem igen med Bamse som Janne passat över helgen. Tänkte ta blodtrycket men de har slutat med drop-in hos distriktssköterskan så jag får boka tid istället. Det är hög tid att kolla trycket igen, skulle ha gjort det när vi kom hem från Teneriffa men jag har helt enkelt inte hunnit. En biverkan har jag och det är rethostan som ibland är förfärlig, annars mår jag så himla bra!
 
Gjorde ett ärende på zoo istället... och då kommer zooägarinnan dragandes med världens sötaste chihuahua-valp! 7 veckor!  Och han pussade mig i hela fejset... ja, jag är så kär att hjärtat brister!
 
 
Han ser ut som en liten Gollum med sin tunnhåriga lilla hjässa... Åh, han är så söt!!! Jaja, det lär dröja innan jag får skaffa en hund till, men jag ska nog tillbaka och kela lite med honom innan han säljs!
 
Annat kul som hänt är att jag fått en liten utärkelse på Instagram. Nedanstående bild hamnade på insta_turtle_addicts och fick ett hedersomnämnade för en bra bild. Över 225 likes fick jag + några frågor. Jättekul tycker jag!
 
Min Esmeralda är verkligen vacker, eller hur!
 
Nej, veckan har bara börjat så godnatt på er <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0