Utflykt på Aspö

Idag hade jag tänkt att gå på gudstjänst i Aspö kyrka.  Det är en liten sockenkyrka som hör till Strängnäs och ligger nån mil från oss här i Sanda. Men jag försov mig lite och det var väl tur för det är inga gudstjänster där. 2002 slogs Aspö församling ihop med domkyrkoförsamlingen i Strängnäs och det verkar ha blivit en dop-, bröllops- och begravningskyrka. Den ligger verkligen naturskönt! Jag övertalade Janne att följa med när det var Bamserastningsdax, att åka dit och titta iallafall.
 

Vi ångrade oss inte. Vi gick runt kyrkan och upp i skogen bakom där Bamse kunde springa lös.
 
På vägen hem svängde vi av vid en skylt där det stod "gårdsbutik". Vi såg skylten tvärs över sjön på väg till Aspö kyrka och vi tänkte att vi åker dit och kollar. Kan man köpa ägg och honung kanske? Honung fanns, även om det inte var gårdens så var den närproducerat, men ägg fanns inte. Inte idag iallafall. Vi blev mäkta imponerade. Det var en helt ekologisk gård med många överraskningar. Café, restaurang, julbord, brygga, ja allt möjligt. De hade öppet alla helger i oktober innan de skulle ha säsongsstängt inför julborden. Vi passade på att äta lunch där, smörgås med rökt hjort från Enköping och kornkaffe. Suveränt! Och uteserveringen var öppen i det makalösa vädret!
 
13 oktober! Knappt man tror det är sant!
 
Rökt hjortsmörgås
 
På vägen hem råkade vi på ännu en överraskning. Jag har upprepade gånger på Instagram påstått att troll finns, på Facebook oxå tror jag. På vägen hem fick jag bildbevis!!!
 
Trollpackan Storfot!
 
Storfot gick med på att posera med mig
 
 
Så, förutom ett fantastiskt besök till den nedlagda kyrkan och det otroliga besöket på Hornudden, inklusive trollen, så har vi idag krattat och blåst löv. Bamse har hjälpt till förstås. Han är suverän på att kratta!
 
 
Och nu är veckan på Sanda slut. Imorgon åker vi hem till stan igen. Och budgivningen på huset börjar.
 
PicsArt ÄR kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0