Skansen

Vet ni, det blev inget bad i förrgårkväll. Efter allt överhettat inomhusjobb blev jag frusen av att sätta mig ute i ynka 25-27 grader. Märkligt vad kroppen ställer om sig. Janne roade sig med att spika fast takpappen i det tilltagande mörkret då tjäran inte längre fastnade under skorna.
 
 
Igår åkte jag upp till Storstan och följde med på utflykt med barnbarn. Halv tolv var jag hos Linnéa och tio över tolv gick bussen mot pendeltåget som tog oss till Stan där vi gick en bit och sen tog spårvagnen till Skansen. När vi skulle åka ösregnade och åskade det, men dagen på Skansen blev fin. Några mindre regnskurar med det klarades lätt av med paraply. Skansenakvariet och Lillskansen ingick i äventyret.
 
... dessa betalade jag för, så krokodilen får äta upp nån annan!
 

                        ...
 
                                                                       Lemur
 
Ängla, Thyra och kusin Simon
 
Surikat
 
Ängla är inte rädd för orm!
 
Jordekorren Piff                                         ... och Meija på språng
 
Ängla på Manfred                                               Thyra på Karin
 
                                    
Björnungar, mitt i Stan!
 
Vi delade matsäck (pannkaka) med en hungrig påfågel
 
Ekorrarna var otroligt tama
 
Imponerande ren!
 
Mormors möss
 
Riktigt skönt!
 
Kusiner på studiebesök hos sälen
 
Meija provar Humlan Hubert
 
Ängla visar sina skoknytarfärdigheter
 
En fantastisk dag, verkligen. Hoppas inte det tar typ 20 år till nästa gång. Vi var hemma hos Linnéa vid 20.30-tiden och jag valde att åka hem rätt omgående. Vi var nog rätt trötta allihopa efter alla äventyr.
 
I jämnhöjd med Enköping började det lukta brandrök... och varför jag skriver det är för att jag vaknade av röklukten imorse. Skogsbranden i Sala känns ända nu. Det är disigt så röken löper väl under diset. En granne berättade att de inte kunna äta ute i hamnen igårkväll för röken var så stickande, och en annan att lukten kändes ända upp till Norrbotten. Det är riktigt läskigt!
 
Nej, nu har jag fått titta på alla fina bilder från igår och skrivit om vår fantastiska dag, fikat med grannen och diskuterat branden och röken... nu ska jag göra något annat en stund...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0