Ikonmålarsöndag

Gårdagen avslutades i allmänt pysslande, bland annat satte jag upp "stjärnor" som jag tidigare knypplat i metall och ett grövre lin, nu i tunnare lin.
 
 
Idag for Bamse och jag iväg till en kompis och målade ikoner. Jag är oerhört tacksam för hennes hjälp, för jag har fastnat totalt. Jag har ännu inte fått in alla grundläggande kunskaper för att våga göra det hela själv, inte om det ska bli helt rätt. Idag blev jag klar med "Anna, själv, tredje" som jag nästan gjorde klart för 1,5 år sen.
 
På väg
 
"Anna, själv tredje", Anna var jungfru Marias mor
 
 
Sen fortsatte jag med ärkeängeln Mikael och en skyddsängel jag började med på Mors vila för 1,5 år sen. I gengäld fick jag hjälpa min eminenta ikonmålarhjälparinna att trassla sig ur ett knyppelproblem. Många tack för detta arbetsbyte! Jag ser fram emot nästa duvning i ikonmålarkonsten och en liten hemläxa har jag fått så jag ska se till att få det gjort så jag kan ägna mig åt det jag inte kan när jag har proffshjälp.
 
De färdigmålade ikonerna står på terrariet och torkar tills det är dags för lackning. Det är jättekul att äntligen ha gjort klart generations-ikonen och att ha hittat min första målade ikon. Snart ska de omgivas av två änglaikoner också. TACK för hjälpen. 
 
 
Janne kom först hem av oss två, han jobbade till 19.00. Strax efter min hemkomst hade han trollat fram grillad fläskfilé med sallad och tzatziki. Snacka om att ha det bra!
 
                                    
 

Kommentarer
Postat av: KataM

Fina! Jag kände en gång en ikonmålare lite grand, så jag har en aning om hur mycket arbete det ligger bakom. Skulle gärna vilja prova någon gång, men har ingen talang för det där med att måla. Vi får väl se om jag blir tillräckligt modig någon dag.

Svar: Jo, det är en del jobb... men det påminner på ett sätt om knypplingen, det meditativa, det går inte att skynda. Jag vill också lära mig mer. Nu är jag så glad att jag får hjälp med mina halvfärdiga ikoner :O)
Guggelutt

2014-07-07 @ 09:16:01
URL: http://katarina12.bloggproffs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0