Ikonmålarsöndag... igen!

Favorit i repris. Förra söndagen åkte jag upp till min eminente ikonmålarvän, men att måla ikoner tar tid, det är inget man slabbar på med lite färg utan det är en stillhet och en bön i varje penseldrag. En ikon ska ta tid på sig att bli målad. Och det gör det. Jag fick åka dit idag igen!
 
 
Jag gjorde min "läxa" igår då det inte var fullt så varmt. Anledningen till att det är svårt att måla i extrem värme är två, temperafärgen torkar snabbt i paletten och emulsionen (äggula och vatten) klumpar sig - ägget stelnar (som när det kokas/steks).
 
                       

Idag åkte jag alltså återigen upp till min eminente ikonmålarvän och fortsatte. Hon hjälper mig med det jag inte kan, ljussättning till exempel. Idag har jag ljussatt en hel del i skyddsängel-ikonen samt tecknat upp ansiktena i båda ikonerna + konturer. Jag har skrivit upp det jag kan göra själv till nästa gång vi ses, för då behöver jag hjälp med bland annat änglavingarna. I gengäld hjälper jag henne med knypplingen, men nu är hon så duktig att det inte behövs. Men det är kul med arbetsbytet i alla fall.
 
 
Idag fick jag bjuda på lunch så det blev salladsrullar från Sörskogen, en favorit. Hon bjöd på citronmarängpaj och det blev lite ödesmättat roligt när jag tog första biten och den antog formen av en ängel. Änglarna är verkligen med oss just nu. Känns gott.
 
Nu är det sängtajm. Bamse har varit ute och myggen fått sitt kvällsmål. Mina ben är ingen vacker syn, men myggen älskar dem. Man får vara glad åt det lilla!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0