Knyppelmåndag

Fast dagen började med sjukgymnastik. Ensam i salen, sjukgymnasterna var på semester och jag fick träna själv. Det är uppgjort så, för jag vill inte missa denna möjlighet under hela sommaren, eftersom jag är hemma när sjukgymnasterna är borta och vice versa.
 
 
Slog upp fönstren i gympasalen på vid gavel, men det hjälpte föga mot den otroliga värmebölja som just nu sköljer över oss. Passade på att hämta ut en bok jag beställt på posten, "Höns", så nu är semesterläsningen klar!
 
 
Janne har jobbat med bodarnas grunder hela dagen. Jag har knypplat och vilat, knypplat och vilat. Bamse har inte orkat gå många steg. Det måste ha varit värmerekord idag. Hur Janne har orkat hettan fattar jag inte, parasollet han satt upp är ju stort som en myggskit i sammanhanget... men jag har ju haft en trevlig utsikt
 

Bamse har haft sin kylväst i princip hela dagen och Ragnar har badat flera gånger. Men värmen drar till sig trevligheter också. Vi har haft en hel del fjärilar runt oss idag. Denna nässelfjäril var en återkommande gäst under hela dagen, helt orädd.
 
 
Att sitta inne har inte varit att tänka på. Ute har det varit ännu varmare men det har fläktat.
 
"Stjärnorna", ett kombinerat lin- och metallmönster som jag nu knypplar i lin. Så himla sött, tycker jag.
 
Tillslut hämtade jag cafébordet som jag flyttade runt på altanen i jakt efter skugga, det var himlans praktiskt så det kommer jag använda ett tag framöver.
 
 
Nu ska jag släpa med Bamse till brevlådan och duscha en gång till. Imorgon ska vi upp lite tidigare...

Kommentarer
Postat av: KataM

Vilken vacker och annorlunda spets. Jag har letat efter mönstret på nätet, men inte hitta det. Kan man få tag på det någonstans?

Sedan måste jag säga att jag tycker dina pinnar är så fina. Den modellen har jag nog inte sett förut.

Svar: "Stjärnorna" finns inte till försäljning.... än. Det är min knyppellärare i Hagsätra som tagit fram det mönstret för en metallknypplelkurs och jag har fått låna det lite på nåder. I år har Svenska Spetsar gett ut nybörjarkursen i metallknyppling och jag hoppas att "stjärnorna" kommer ut i en fortsättningskurs så småningom. Är du sugen att knyppla dem kan jag rekommendera Vadstenas knyppelkurser nästa sommar, det blir säkert metallknyppling då också för det har varit fullbokat de två år den kursen getts. Pinnarna är finknypplingspinnar i körsbärsträ som jag fick köpa av en lärare i somras. Helt fel att knyppla "stjärnorna" i som är lite för grov, men jag hade dem framme efter finknypplingen och kom mig inte för att byta ;)
Guggelutt

2014-07-08 @ 19:50:10
URL: http://katarina12.bloggproffs.se/
Postat av: KataM

Jag förstår. Då är det bara att hoppas att det kommer ut till försäljning så småningom. :-)

Tyvärr tillåter inte min ekonomi någon kurs, skulle vara fantastiskt roligt annars. Men jag har planer på att köpa startkitet för metallknyppling och prova på egen hand. Fast mönstren är slut för tillfället, så jag får tåla mig tills det hunnit tillverkas nya.

Svar: Startkitet är inte så dumt, man får de tips man behöver rent tekniskt för det är lite annorlunda mot att knyppla i lin, bomull eller silke :O)
Guggelutt

2014-07-09 @ 10:30:14
URL: http://katarina12.bloggproffs.se/
Postat av: Ann-Sofi i väst

Hejsan.
Trevlig blogg du har. Av en tillfällighet hamnade jag på den när jag satt och letade efter ett vettigt knyppelbord. Nu har jag ett rangligt pick-nick bord från längesedan.Men det är så lågt. Så fick jag se på en bild i din blogg att du använder ett cafebord. Det verkar ju vara en väldigt bra höjd på det. Det ska jag testa. Kostar säkert inte skjortan heller.
Ann-Sofi

Svar: Tack Ann-Sofi! Det är ett riktigt bra bord faktiskt. Köpte på Rusta i början av sommaren tillsammans med två stolar för ett par hundringar, sen en båtdyna till det och jag sitter perfekt. Bordet rymmer dynan samt lite bra-att-ha-i-närheten-saker. Ibland är det enkla det bästa :O)
Guggelutt

2015-01-03 @ 14:00:50
URL: http://dykmingroda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0