Kramar i mängd

Så var några av årets bästa veckor tillända. Längtar redan till nästa år.
 
 
Igår vaknade jag sista morgonen i vackra Vadstena före klockan ringde. Gick upp och duschade, började packa, bar ut till bilen, åt frukost, städade rummet och bar ut ännu mer till bilen. Några minuter över 9 satt jag i lektionssalen för de sista lektionerna. Några gånger under dessa veckor har vi haft teoripass, nu hade vi det sista passet som handlade om olika bottnar. Jag hade köpt två härvor i tunt lin så under teorin och avslutningen satt jag och spolade upp dessa från en garnvinda jag fick låna.
 
Ord på vägen
 
Jag hade bokat lunch i skolans matsal så jag åt med de flesta av kursarna. Under och efter måltiden var det kramkalas. Under dessa sex år jag åkt ner och knypplat så har man lärt känna en hel del knypplerskor - lärare, elever och konsulenter - så jag blev ideligen avbruten för att kramas. Det känns så gott.
 
Efter utcheckning och ett par ärenden "på stan" åkte jag över Örebro och hälsade på en vän som jag inte träffat på närmare 10 år. Vi återfick kontakten för ett par månader sen på ett litet oväntat sätt. Det var jättekul att träffa henne och hennes man, hundar, katter, fiskar och bin. Nu får vi se till att träffas lite oftare än vart 10:e år!
 
 
Jag kom därifrån mycket senare än jag tänkt efter massor av kramar och med en burk egenproducerad honung samt en fjäder från en kattuggleunge. Ugglor har en helt annan typ av fjädrar jämfört med andra fåglar. De är mycket glesa i toppen och det gör att ugglans är ljudlös när den flyger. Om alla andra fåglar liksom viner det när de flaxar.
 
 
Körde alldeles för fort hem, helt fartblind höll jag på att hamna i räcket när jag svängde av mot Strängnäs, men det gick bra. Janne väntade med räkor och Loka Crush och Bamse var helt tokig när jag svängde in på tomten. Det är härligt att komma hem till så mycket kärlek. Janne har ägnat de regniga dagarna åt att hänga upp tavlor, städa och fixa lite. Vår gamla induktionshäll sprack innan jag åkte och nu står en ny spis på plats.
 
 
Bamse har väckt mig flera gånger inatt, han har lagt sitt lilla huvud i min hand och velat bli kelad  med. Han har också legat på och mellan mina fötter så gott som hela natten så jag har inte sovit nåt nämnvärt, men det har det varit värt.
 
Idag har jag packat ur bilen, tvättat, badat Esmeralda och Bamse, packat ikonmålargrejor. Mer tvätt kommer bli tvättad, middag förberedas till Janne kommer hem efter jobbet och en rejäl borstning av Bamse ligger mycket snart i tiden. Nån sorts knyppling kan komma att sättas upp.... lider av knyppelabstinens redan...
 
                                                 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0