Bamse-dag

Imorse gick jag upp efter en pissig natt före klockan som skulle ringa 7.00. Det är verkligen varannan natt bra och varannan natt urdålig...Morgonsysslor som vanligt, men eftersom Bamse var trött och det regnade så fick han sova kvar hos Janne medan jag stack till sjukgymnastiken. Det var lite lättare idag, men fortfarande mycket bly i alla muskler. Nå, nu blir det drygt två veckor till nästa gång, så jag får väl passa på att göra lite annat träning under tiden. Det viktigaste just nu är att det blir en vana.
 
 
Mötte Linnéas familj med husvagnen på hemvägen, tur att jag hann säga hejdå innan jag åkte till gymnastiken. Janne snyggade upp hemma och jag gick ut med Bamse. Hann egentligen bara duscha av honom så kom hundtränaren Carina som jag träffade på Ifs hundevent. Jag blev oerhört fascinerad av både hennes kunnande, engagemang och utstrålning när hon föreläste på eventet, --> den här artikeln <-- gjorde inte min fascination mindre och att träffa henne IRL motsvarade alla mina förväntningar och lite till. Hon läste Bamse som en öppen bok, förklarade och tipsade oss hur vi skulle kunna göra annorlunda. Han är för det första inte aggressiv, inte ett dugg! Han är rädd! Och har kommit på att när han skäller på hundar, katter, människor och annat han tycker är otäckt så försvinner det... av den enkla anledningen att folk går förbi, cyklar förbi osv, han tolkar det som resultat på att han hellre anfaller än viker undan. Att vi sen gapar och skäller betyder för honom att vi som flock hjälper honom mot fienden. Jag har sedan jag läste en av Anders Hallgrens böcker misstänkt att det kan vara så... men nu vet vi var vi kan göra åt det! Vi tränade hundmöten också. Carina hade sin hund Pop med sig och nu vet vi hur vi ska minska hans ångest vid hundmöten. Vi ska plocka upp honom, gå undan och mata honom med godis. Det ni! Det funkade alldeles utmärkt när vi mötte Pop och fem  minuter senare promenerade de ihop. Lösa! Detta är en kvinna som kan sin sak! Det märks väl även i detta videoklipp från 2012:
 
 
Bamse hann sova, för han var helt slut, i 45 minuter, sen bar det av till veterinären. Nu har Bamse pass! Och han är rabiesvaccinerad! Kan vi så åker vi över till Åland och kanske Finland i slutet av sommaren, då måste hundar ha pass, vara vaccinerade mot rabies och vara avmaskade hos veterinär. Avmaskningen får vi fixa innan vi far över havet så vi ska kolla upp veterinärer i Roslagen som får ge honom tabletten och stämpla passet.
 
Han hämtade en av sina IKEA-råttor och gick och la sig efter sin tuffa träningsdag...
 
Vi åkte hem och la honom i sängen och åkte till Solberga och midsommarhandlade. Massor av folk, men det gick fort ändå, vi var klara på en timme. Vi bjöd in grannen på jordgubbar och hon berättade att min artikel kommit in i Strängnästidningen... Det har jag kollat upp ikväll men den går inte att läsa om man inte är prenumerant. Nå, jag lägger väl ut artikeln här om ett par dagar så får ni läsa den om ni är intresserade. Jag tycker det ska bli intressant att se om man får något reaktion på den. Jag hade rubrik skrivit "öppet brev till våra politiker" men de har rubricerat den "På akuten blev jag liggande ett dygn". Jag ska få låna tidningen av grannen så jag får se om de ändrat något mer.
 
 
Nu är tzatzikin ordnad inför imorgon, resten ska vi börja jobba på imorgon förmiddag... då ser det även ut som vi får båten i sjön... Men det tar vi imorgon! Nu ska Bamse och jag trotsa regnet och gå och lägga oss efter det. Antagligen är det åtminstone myggfritt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0