Stora Knyppeldagen 2014

Det här är nog en av de mest fantastiska dagar jag upplevt på mycket länge och jag återkommer till Attraktionslagen i slutet av bloggen. För det första har det varit en fantastisk dag där förmiddagen har bestått i att ta emot besökare i kurslokalen. Många glada tillrop och trevliga samtal.
 
Det som stuckit ut extra är att dels en för mig okänd kvinna som följt min blogg sen förra årets knyppeldagar kom fram och presenterade sig. Det gjorde mig jätteglad. Jag sitter ju och skriver på min kammare och jag ser hur många som läst min blogg varje dag, men inte vilka. Att någon kommer fram och presenterar sig på det sättet och gav sån feedback på min blogg  gjorde mig otroligt glad. TACK! Det var otroligt värdefullt för mig!
 
Min utsikt på förmiddagen
 
Sen var det så här, att igår när kurserna gick runt hos varandra kom en dam fram och frågade om det var jag som bodde i Strängnäs, hon hade hört att jag knypplade för NN i Hagsätra och ville att jag skulle starta en kurs. Det kan jag ju inte för jag är inte tillräckligt duktig MEN en kamratcirkel kanske? Jag har tänkt i de banorna, men knyppling är ju inte ett jättestort ämne så jag har tänkt att intresset i lilla Strängnäs kanske inte kan bjuda på tillräckligt deltagarunderlag för en cirkel .... Vi pratade en stund och jag sa att jag ska fundera på att gå vidare med det. Idag kom TRE damer och frågade om det var jag som bodde i Strängnäs... de kände varandra och som det ser ut nu så skulle vi kunna bli minst sex stycken om jag tar tag i det hela och startar en kamratcirkel via något studieförbund. Jag känner att nu måste jag ju åtminstone kolla möjligheterna!
 
DESSUTOM hörde en tjej av sig via Facebook igår om ett jobb. Idag har jag pratat med henne och i augusti kan det bli verklighet. Bara att vänta och se. Tilltufsad av hur de jag sökt jobb hos i Strängnäs med omnejd betett sig (efter intervju hör de inte av sig inom utlovad tid om resultatet och gör sig dessutom omöjliga att få tag på både på telefon och mail) känns det gott att bli tillfrågad, nu återstår det att se hur det blir med det, det är en bit att åka men det kan det vara värt.
 
Lunchen intogs relativt snabbt med kompisen på La Bocata, en rejäl macka med lax, kräftor och räkor. Knyppelkaka till efterrätt.
 
                    
 
Sen var kompisen tvungen att göra sig klar för avfärd hemåt. Hon har gått en enveckaskurs och den är slut idag. Själv gick jag upp till Spetsmuséet och njöt av allt det vackra de får rum med i det lilla huset. Årets utställning heter Fantasi och Allvar, och som vanligt var det en fröjd att gå dit!
 
"Tut i luren" har min knyppellärare i Hagsätra gjort. Den fotar jag varje år och det är olika uppvuxen varje år beroende på växtligheten i rabatten. I år var den liksom lite inväxt.
 
Här kan man prova på riktigt grov knyppling!
 
 
Jag hann precis ner till Storgatan innan det kom ett rejält skyfall. Vattnet fullkomligt forsade längs kullerstensgatorna. Jag tog skydd under markisen till Elsa Petersons Spetsbutik där jag hjälpte till att rädda knyppeldynor och dukar undan vattenmassorna.
 
 
När det höll upp promenerade jag längs gatan ner mot Rådhustorget där Svenska Spetsar hade ett bord med kursdynor som vi turades om att knyppla på. Jag hade satt upp mig på Finknypplingen (förstås, det är ju den kursen jag går) mellan kl 15-16.
 
Knypplare är ett tåligt folk! Lite (eller mycket) regn hindrar oss inte!
 
 
Men lagom till jag satte mig på plats vid Rådhustorget tändes solen och efter att ha suttit där en timme var ansiktet mitt rätt så rödrosigt.
 
 
Efter min timme vid dynan kom kompisen med sin packning. Vi tog en glass i väntan på att bussen skulle avgå.
 
Saffran, kakdeg, kanelbulle och pepparkaka! Rena rama kakfatet!
 
Efter att ha följt henne till bussen gick jag tillbaka till kurslokalen, men det blev inget mer knypplande. Jag ringde mamma en kortis, men min bror var där och ville prata med mig om gardiner till sin nya båt och svägerskan pratade en stund om lite nya mediciner som hjälpt henne med hennes struma. Jag kanske ska gå tillbaka till läkaren och dela dessa tankar med honom? Det lät vettigt det hon sa! Och det kändes speciellt att prata med dem eftersom det är så extremt sällan vi hörs. Men idag har varit en väldigt annorlunda dag.
 
Sist men inte minst så deltog jag i Stora Knyppeldagens fest ikväll. En god middag i skolans matsal med alla knypplare som deltagit under dagen. Kallskuret och gott sällskap! 
 
Mitt duschdraperi här på skolan
 
Nu har jag suttit en stund på rummet och begrundat det som hänt idag. Och för att knyta an till början av bloggen och Attraktionslagen.... Föreläsarna på Energihälsan pratade om den och jag ryckte mentalt på axlarna och tänkte att det där är samma sak som jag kallar för bönesvar. Igårkväll läste jag min spegling igen, jag läser lite varje kväll och funderar, men just igår läste jag om min psoriasis vilket ska härröras till obalanser i kronchakrat och min tilltro till den gudomliga energin, samt sköldkörtelproblemen som härrör till halschakrat vilket i sin tur kopplar ihop med viljan samt psykologisk och andlig tillväxt. Mycket mer står där men det blir för mycket och privat för att ta upp här... men faktum är att när jag läser om allt detta så får jag en bra distans till att det jag tror på och står för. Man kan tro vad man vill, men kunskap ger en bred grund för reflektion. När jag nu lägger alla mina tvivel åt sidan och inte tar livet så allvarligt så händer det saker, alla möjliga spännande saker... För mig är det fortfarande bönesvar men jag fascineras otroligt av Attraktionslagen och dess budskap. Den ger mig formuleringar och ord till det jag inte kunnat uttrycka. Och jag kan inte låta bli att fascineras av allt som hänt och händer sen jag fick min personliga spegling, inte minst idag, och det gör att jag börjar reflektera över mitt liv i ett nytt ljus. Allt hade antagligen hänt ändå, men jag hade antagligen inte sett det som jag gör nu.
 
Nu blir det jordgubbar och en tidig säng...för gissa vad jag ska göra imorgon? KNYPPLA! Varför det då? Jo, för att jag har lektioner på förmiddagen, vill knyppla på eftermiddagen... och jag har valt detta för det är en meditativ sport!

Kommentarer
Postat av: KataM

Hej! Jag hittade precis till din blogg. Sökte på "stora knyppeldagen" och hamnade här. Blev lite paff, för jag stod också under markisen vid Elsa Petterssons Spetsbutik när det regnade som värst. Ibland är världen liten.

Det är en fin blogg du har, hit får jag återvända och botanisera mera.

Svar: Vad lustigt! Ja det var en rejäl skur som kom, men sen blev det riktigt bra knypplarväder. Du är så välkommen tillbaka till min blogg. Och kanske ses vi nästa år igen under markisen eller på stan ;O)
Guggelutt

2014-06-27 @ 22:30:22
URL: http://katarina12.bloggproffs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0