En dag i Visby

Började dagen med en härlig frukost på hotellet.
 
 
Sen gav vi oss ut i staden...
 
Innanför muren
 
Utanför muren
 
Almedalen
 
 
Jag testade att bli spådd i runor inne i en hokus-pokus-affär. Detta ska betyda:
Urd - det som lett fram till den nuvarande situationen - Läker, förnyar och återuppbygger ända ner på cellnivå. En kvinnlig urkraft.
Verdandi - visar på nuet och det som håller på att utvecklas - En skörd av det som en gång har såtts, tex tankar, handlingar.
Skuld  - Gudomlig visdom, kommunikation, ande, kontakt med det högre jaget.
 
Jag kan tycka sånt här är lite spännande och tyckte att detta stämde rätt bra, men i denna affär var expediten totalt okunnig, ointresserad och hade hon varit lite säljande hade jag kanske köpt boken om hur man spår i runor... men hela grejen verkade bara skit. Vikingarna spådde i runor, men framförallt var det krafttecken som användes i sejdning. Men kom igen, att köpa en illa hopsatt pocket med en påse stenar med kluddade runor i tusch av en ointresserad människa med ett uppånedvänt V ritat i pannan... Ne, skulle inte tro det! Har svårt att övertyga mig om äktheten i detta! Med det inte sagt att jag tror på run-spådomar öht, men jag har en historisk nyfikenhet av religionen och tidsepoken.
 
I Frälsningsarmens fönster
 
Raw food-kaka på bok- och musikcaféet
 
Vårt hotell Breda Blick
 
Vi tog bilen och gav oss ut på utflykt. Jag sa att vi kunde väl köra tills vi såg en rauk, men vi kom till Gotlandsdelikatessers stuga. Vi knackade på, fick provsmaka och shoppade loss. Det blev presenter till de som är hus- och djurvakter och lite till oss själva.
 
 
Några raukar blev det inte och efter den utflykten tog vi vår tillfykt till hotellrummet en stund. Janne letade resor till Grekland och jag somnade...
 
 
Efter ett par timmar gick vi ut i Visby och letade middag. Det blev en god och trevlig kväll på Bageriet. Wisby Weisse och kalv-entrecote för min del.
 
 
Sen gick vi vägen hem i den stjärnklara kvällen. Stegräkaren visade på 11000 steg och då hade jag inte med den hela dagen.
 

Underbar dag! Verkligen! Nu väntar kudden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0