Två lugna dagar med innehåll

Ledigheterna lider mot sitt slut, i alla fall för mig, så jag passar på att njuta av ledigheten på mitt sätt. När jag var på Husdjursmässan i lördags gjorde Janne rent akvariets pump och grus. Att putsa glasrutorna invändigt och utvändigt samt att ansa växter kvarstår och det ska jag göra om en vecka eller två. Anledningen till att jag inte gör det nu beror på att vi igår köpte lite ny fisk. Jag blev så ledsen när tre av mina fyra grodor fick en sån tragisk död i augusti så det har inte blivit så mycket mer efter det. Den tredje av mina fyra Scalare dog häromveckan också och så är alla räkorna borta... så det är allt lite stiltje i glädjen med mitt fina akvarium. Dock har Ancistrus fortsatt att föröka sig och alla "sugfiskar" verkar trivas bra! Men så igår åkte Janne och jag till Solberga och köpte fem neontetror för att dryga ut stimmet vi har, samt ett nytt litet stim om 10 blodtetror.
 
 
Jag tyckte det blev en jättefin matchning med de röd-blåa neontetrorna, de vita rödmunstetrorna och dessa ljusoranga blodtetror. När jag gjort rent glaset och ansat växterna ska jag köpa räkor igen, och tre kompisar till den ensamma grodan som är kvar. Nu är akvariet säkrat så leksugna grodor inte kan komma in i facket med pumpen!
 
Både igår och idag har Janne och jag  tillsammans gått långpromenad med Bamse. Oftast av någon outgrundlig anledning går vi ensamma med honom, varför vet jag inte. Men sånt går ju att ändra på om man blir medveten om det!
 
 
Förövrigt har denna dag bestått av besök på gymmet med efterföljande bastu och därefter har jag legat i sängen och läst Läckbergs "Sjöjungfrun" medan tvättmaskin och torktumlare snurrat. Janne jobbar kväll och jag har skurit mig i fingret så jag spar disken till imorgon!
 
                                          God kväll, vänner!

Kommentarer
Postat av: Frida

Fint akvarium!

Svar: Tack, Frida :)
Guggelutt

2015-01-06 @ 17:01:32
URL: http://missfoxy.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0