De e mycke nu

Redan i måndags bestämde jag mig för att hoppa över knyppelkursen på tisdagen. Att skala bort allt man kan i intensiva perioder kan vara A och O för att inte bli överansträngd och jag har lärt mig den hårda vägen. Bloggen har också fått vara vilande ett par dagar men det gör det desto roligare att skriva idag så jag börjar med en kort sammanfattning sen sist.
 
 
Onsdagen bjöd förberedelsearbete inför Världsböndagen och Stilla Dag. Mitt besök bokade av så jag ägnade en stund åt att hitta fondblanketter till denne istället. Lunchmusiken hoppade jag över för ovanlighetens skull, men sopplunchen gick jag på. Känner att de är en ynnest att få prata med församlingsbor och andra på detta avspända sätt. Samtalen bjuder på allt från damer på 80 år som hoppar fallskärm och passar barnbarn, till sjuka personer som behöver berätta om sina krämpor, från personer med oro för nära och kära till sprudlande livsglädje som inte alls är på upphällningen trots ett långt liv. Det är verkligen härliga samtal om livet och det är fantastiskt att få dela dem. Eftermiddagen bjöd på ett mycket bra samtal där det ser ut som vi tillsammans med Lions kan ordna en dagsresa för barn och ungdomar, mer om det vad det lider. På kvällen åkte jag till förra ordförande i Knyppelpinnarna och hämtade en massa grejor som jag ska ha tills jag lämnar ifrån mig ordförandeklubban. Det är typ arkivet, biblioteket och lite annat... En pärm med färskare information har jag lagt åt sidan för att kunna läsa in mig på vad som nyligen gjorts och tänkts och vad som tänkts under våren. Bamse den rackaren bet ordförandens make i benet när han hjälpte mig ut med kassarna... han kom väl för nära bilen och då går vargen till attack! Fy vad jag skämdes och tur att han hade jeans med vida byxben för det var bara byxan han fick grepp om... Kom hem vid åtta-tiden och det blev bara tid för middag, packa och lite TV.
 
 
torsdagen hade jag bett att få lämna Bamse lite senare eftersom jag skulle på handledning. Hembesök och Stilla Mässa bjöd arbetsdagen på i övrigt. Sov i svärmors tomma lägenhet, virkade och såg på TV en stund innan kvällspromenaden i fullmånens sken.
 
 
Fredagens besök ringde sig sjuk och den tiden utnyttjade jag för Stilla Dag. Klockan 11 for jag och en präst upp till Stuvstakyrkan för att fira Världsböndagen och det blev jättebra. Det är skönt när man lagt ner tid och kraft på något och så blir det bra i slutändan. Världsböndagen har firats sen 1887 och firas nu i mer än 170 länder den  första fredagen i mars varje år. Bönerna beds på mer än 1000 språk med början i Tonga och slutar 40 timmar senare i Alaska. I Sverige har vi varit med i 74 år och samlas på ca 400 platser runtom i landet. Det är häftigt med en sådan bönekedja, tycker jag. Kraftfullt. I år hade Bahamas förberett bönerna för Bahamas och vi samarbetade med Stuvstakyrkan (förstås), Södertörnskyrkan och Flemingsbergs församling. Vi skulle varit ett par kyrkor/församlingar till men de hade fått förhinder.
 
Stuvstakyrkan
Altaret var smyckat med turkosblått "hav" och snäckor.
 
Förvånansvärt många kom trots att det var en fredag mitt på dagen!
 
Jag jobbade ca 1,5 timme till, sen åkte jag upp och packade ihop sakerna hos svärmor, hämtade Bamse och åkte hem. Janne hade gjort tacos till middag. Kvällen ägnade jag åt att spola på pinnar till dagens begivenhet.
 
 
Idag hämtade jag upp två av "mina" knyppeldamer i Strängnäs och åkte upp till Mikaelikyrkan i Skärholmen. Vi hade fått en inbjudan från Mikaelikyrkans knypplare till en dag i knypplingens tecken och dagen bestod i en förevisning av Equmenia-panelen, medhavd lunch som vi åt tillsammans samt knyppling förstås. Equmenia-panelen är typ en panelgardin med fyrkanter som representerar baptistsamfundets, missionskyrkans och metodistsamfundets färger samt det lila som representerar Equmeniakyrkan som de heter efter sammanslagningen.
 
 
Varje färg och varje symbol betyder något. Kyrkbänk, kapell, musik, Betlehem, nattvardskalk osv
 
Från utställningen "ser du löven för alla träd" på Liljevalchs 2012
 
Årets projekt som Mikaelikyrkans knypplare jobbar med. Det är nylonsnören och remsor klippta ur spinnakertyg! Man kan knyppla i det mesta!
 
Men allt roligt har ett slut och ett, tu, tre var klockan två och det var dags för hopplockning och hemfärd. Strängnäs-gänget var nöjda och glada över en riktigt bra inspirerande dag!
 
Nu återstår disk, tvätt, middag och lite sånt där vardagligt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0