Ännu en dag i Oslo

Gick upp kl 7 och åt frukost i sällskap av två par, ett danskt och ett tyskt. Gick sen igenom Vigelandsparkens första del på vägen till skolan och bestämde mig för att tillbringa eftermiddagen där.
 
 
Skoldagen var intressant, kursen handlar om diakonalt ledarskap och bara titeln skapar ju följdfrågor och förväntningar. Intressanta samtal på lunchen och i pauserna.
 
 
Efter avslutad dag blev vi erbjudna att stanna på skriveseminar och jag nappade på det. En tjej la fram sin uppsats så långt hon kommit och fick feedback på den. Intressant verkligen. Fick en ny tanke till min egen uppsats. 
 
 
På väg mot Vigelandsparken genade jag över en kyrkogård. Det fanns flera gravar och minnesstenar över kända och okända som stupade under andra världskriget. Soldater och flyktingar. Nu upprepas historien igen med  svåra krig i vår närhet... och främlingsfientlighet. Det blir påtagligt här på ett annat sätt, vi i Sverige var ju inte med i kriget på det sättet... Sen gick jag genom hela Vigelandsparken.
 
 
Egentligen behöver man flera timmar där. Jag reflekterade över att förra gången jag gick där med Monica så var jag hyfsat nybliven mormor. Då såg jag mammorna och barnen bland statyerna. Idag blev mitt fokus på ömhet och våld upptäckte jag...
 
 
 
Det är en helt otrolig park som man inte får missa om man är i Oslo och har tid över.
 
 
Jag vilade en stund innan jag mötte upp några klasskamrater för middag och öl. Orkade inte riktigt delta i samtalen... Ibland måste man vara så ljudlig för att höras och jag är inte på det humöret bara...
 
 
Natten var lugn, hoppas det blir så inatt oxå.
 
Sov gott ❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0