Tack!

Idag är det Tacksägelsedagen. Insåg nyss att det inte blir nån gudstjänst för mig idag, men gudstjänst har jag haft ändå i veckan. Internationell förmiddagsbön i onsdags och mässa i torsdags på Diakonhjemmet. Och igår hade jag en underbar dag med en ikonmålarkompis i Ormkärr. Bättre gudstjänst finns inte.
                                  
 
Arbetsdagen i fredags gick i flygande fläng. Hann med allt jag skulle skriva och fick tag i alla jag skulle ringa, plus att jag var anträffbar på telefonen hela dagen vilket utnyttjades flitigt efter att jag varit borta ett par dagar. När jag stängde av telefonen halv fem kände jag mig supernöjd med en effektiv arbetsdag.
 
Gårdagen har varit uppbokad av ikonmålning sen en tid. Jag gick ju på ikonmålning när jag bodde i Hagsätra, men efter det att läraren slutat har det inte blivit så mycket av den varan. Det är ju lite plocka upp och plocka ner, äggtempera, tid och så har jag fortfarande behov av att fråga om råd. Nu var jag hos en vän som gått för samma lärare som mig, dock inte samtidigt. Jag gjorde nog inte allt helt rätt, men nu struntar jag i det. Jag vill ha mina änglar färdiga. Vi bokade in två lördagar till i höst och jag tror jag ska börja med en annan målning som träning... en bild av mig själv som ska målas i ikon-style. Anledningen är att jag tror att jag kommer känna mig mer fri att experimentera om jag inte är rädd för att det inte blir som förlagan, det är ju bara jag! Ni ska få följa experimentet. Jag har ju samma tanke i knypplingen och den hoppas jag kunna börja med idag.
 
 
Men jag har blivit sen i min alldeles egna dag. Jag gick upp hyfsat tidigt och kokade quinoa-gröt för att komma igång med min dag, göra klart knypplingen - Spättorna -  som jag håller på med och sen börja fundera på hur jag ska fortsätta med min experiment-knyppling. Vi håller på att äta ur skafferi, kyl och frys så jag tömde burken med hackade dadlar i gröten. Det var inte bara hackade dadlar i den kan jag säga - ett par välnärda maskar damp ner i tallriken. Det blev ingen frukost för min del. Jag kastade allt som var öppnat i skåpet, skurade och la alla burkar jag ville ha kvar i hetvatten. Nu känns köket extra fräscht och det är något att tacka för?!
 
Och nu konstaterade jag att det är försent för att åka på Tacksägelsegudstjänst. Nå, den hade jag igår kan jag tycka. Nu har jag i alla fall ätit äggröra och druckit pulverkaffe, så Bamse och Ragnar ska få komma ut på promenad. Sen blir det stor-disk, tvätt och knyppling resten av dagen! En söndag att tacka för.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0