Arbete och spetstäcken

Det rullar på i jobbet. Torsdagen innehöll två olika möten, ett spontanbesök och ett sjuk-besök samt den vanliga evigt rullande administrationen i olika ekonomi-ärenden. På fredagen hade jag ett möte med chefen och på eftermiddagen hade jag tagit ledigt!
 
Föreningen Knyppelpinnarna, eller rättare sagt vår förra ordförande, hade ordnat med ett studiebesök hos textilkonstnären Lisa Karlsson som gjort ett fantastiskt spetstäcke! Hon tog emot oss i sin ateljé och berättade om sina täcken.
 
Lite "vanliga" täcken
 
Spetstäcket!
 

Spetstäcket var helt otroligt och kan inte göras rättvisa på bild. Hon berättade att alla spetsar var använda, det var kravet, och att hon fått spetsar från alla möjliga håll när hon berättat om sitt projekt. Det är virkad, sydd och knypplad, handgjord och maskingjord spets. Helt makalös! Läs mer --> här <--.
 
När vi stått, krupit och hukat oss över täcket en bra stund tog hon fram ett till. Ett som jag tror att ingen av oss hade en aning om att det fanns. Det var nästan ännu vackrare, om det nu är möjligt, men det var ett helt annat uttryck i det täcket.
 

Efteråt bjöd hon på fika, en fantastisk apelsinmousse-paj vars like jag aldrig smakat.
 
Jag tog vägen över Gustavsberg för att hämta upp tre knyppeldynor föreningen fått från en skola. Om någon av er därute funderar på att börja knyppla så hör av er, ni får knyppeldyna och knyppelpinnar gratis!
 
 
Hemmavid stod Hjälmare-kräftor på bordet. Dessa intogs till Sanna Nielsens julskiva. Janne var sugen på lite Sanna men uppmärksammande inte att det var julskivan han petade in. Vi högg glupskt in på kräftorna och var redan kräftkladdiga när vi upptäckte att vi lyssnade till "O helga natt", så det fick vara. Varför inte. Tiden går så fort ändå så vi kan lika gärna börja grunda inför julen!
 
Idag har jag suttit vid datorn och jobbat för knyppelpinnarna. En knyppelkändis, hedersmedlem och "författaren" till vår logga har avlidit och vi ska uppmärksamma det. Kallelse till styrelsemötet har jag kompletterat och bilder har skickats runt. När solen sken som bäst gick jag ut och släppte ut tistelfjärilarna.
 
 
Nej, nu ska jag göra något annat en stund. Lingonplockning och knyppling står på önskelistan!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0