Tredje knyppeldagen

Dagen har i stort sett sett ut som igår. Sov till åtta, vilket var otroligt skönt, och var i knyppelsalen minuterna efter nio. Knypplade på till strax efter tolv och gick så ut på stan. Tre ärenden idag också: 1. Klosterkyrkan, 2. Lunch, 3. Handla!
 
I Klosterkyrkan finns f.n en utställning av Svenska Spetsar om kyrkotextilierna.
 
Kauppis Te Deum bönekors, symbol och Vägmärken
 
Broströms Fiskarna på kalkduk och bursa
 
Kauppis Te Deum, på kalkduk
 
Ögontröst på dophandduk
 
Broströms Fiskarna på mässhake
 
Afzelius korsros
 
De fyra elementen samt en stola med Kedjan av Afzelius
 
Kors och ring på altarduken
 
Jag passade på att gå ner bakom koret där det finns ett bönerum. Här finns bland annat en Birgittaaltarskåpet från 1400-talet!
 
Heliga Birgittas relikskrin
 
Nytt sen jag var här senast var Martin Lönnebos sakramentskåp. Birgittakronan och frälsarkransen fanns med i handtaget, resten är jag inte inläst på alls... Men jag hittade lite --> här <--
 
 
Sen gick jag upp på Rådhustorget och åt lunch, köpte en nålmagnet samt en knyppelpinne i glas, potatissallad och lax till middag samt glass. Jag festade loss på rödbeta/peppar och rabarber/ingefära. Riktigt smarriga faktiskt.
 
 
Fortsatte sen med knypplingen till klockan åtta då jag bröt för middag och kvällsvila. Då hade jag också beundrat min lärares kurspärmar och spontana mini-utställning av julknypplingar. Det finns hur mycket som helst som man kan knyppla!
 
 
Själv har jag hunnit med sex båtar, fyra och en halv sen jag kom hit!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0