Sju dagar till

Tiden går fort när man har roligt, visst är det så! Veckan hade bråttom och denna helt fantastiska helg försvann i ett nafs.
 
I början av veckan hade jag lite bråttom att färdigställa infattningen till ametist-smycket. Detta för att få en ledig dyna till helgens begivenhet - knyppelkurs hos Gavia Lace! Men jag behövde ingen dyna för tekniken jag skulle lära mig - Schneeberger - knypplas på platta, med några få par där spetsen slingrar sig hit och dit och fästes ihop med en virknål. Det finns många olika tekniker. I september provade jag på Tönder och i söndags var det metalltrådar...
 
Kaffe med knyppelpinne-pepparkakor
 
Tönderspets knypplas i otroligt tunn tråd, men på workshopen i september använde vi grövre garn för det var lättare att se vad man gjorde och på det sättet ta till sig tekniken. Knyppling i metalltrådar är väldigt användbart till smycken. 
 
Mitt Schneeberger-prov. Det är ljusgrönt... och jag ska försöka fästa trådarna enligt "korv-metoden" ikväll.
 
Det var verkligen roligt och fridfullt att få sitta med andra knyppelnördar på 10:e våningen på Lidingö och njuta himlaspelet utanför. Vi fick njuta sol och blå himmel, samt snöyra och månsken.
 
 
Och som grädde på moset sov jag över hos min dotter i Skokloster. Det blev i alla fall en halvtimme mindre att köra på lördagskvällen och söndagsmorgonen. Jag fick gosa med alla fyra barnbarnen, med hundarna Minou och Spike samt nytillskotten Smulan och Mårten!
 
Mårten är faktiskt en tjej och väldigt lugn. Smulan är också en tjej och allt annat än lugn.
 
1 adventsfrukost
 
Bamsekramen när jag skulle åka. Den satt fint <3
 
Arbetsveckan dessförinnan innehöll tre och en halv dagar med tre olika möten, sorgegrupp, lunchmusik och soppa, två hembesök, Torsdagsträff med jubilarer, några ärenden i stil med att köpa in nya matkuponger... och så min sista arbetshandledning. Min underbara handledare som jag haft i många år ska byta jobb. Jag har bestämt mig för att vänta ett tag innan jag söker ny handledare, för hen kan verkligen inte ersättas på nåt lätt sätt. Nu får jag vila i tomheten efter hen innan jag agerar på nytt. I fredags var jag dessutom kompledig på fm då jag missat en halvdag tidigare i höst, den spenderade jag hos min bästis med thé, scones och zonterapi. Helgen kunde inte inledas på något bättre sätt.
 
Två bagare i Stuvsta gör de absolut godaste tårtorna. Här jubilarernas chokladmoussetårtor!
 
Idag jobbar jag hemifrån. Jag är så tacksam för denna möjlighet för den spar mig ca 3 timmar och nära 20 mil dessa dagar. Tid jag kan använda på många andra bra sätt. Idag fick jag äntligen tid för att träffa fysioterapeuten för att kolla min förmodade artros... och den diagnosen fick jag. Träningsprogram och gummiband till träningen.
 
Och nu ska jag iväg på knyppelavslutning för höstterminen på ABF i Strängnäs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0