Stora Knyppeldagen

Idag har det inte blivit så mycket knypplat, men desto mer prat om knyppling. Imorse slog portarna upp i Öppet Hus på kurserna. Många var nyfikna på vår kurs och jag pladdrade oavbrutet. Riktigt roligt efter flera dagars tystnad i djup koncentration. Först ut var min knyppelkompis som jag mailat med de senaste dagarna angående info om "min" spets. Vilket överraskning! Hon hade inte sagt ett pip! Snart kom även ett helt gäng från "min" förening, föreningen Knyppelpinnarna, vilket var jätteroligt.  De kom med hyrd buss för att vara med under dagen. När vi stängde drog jag iväg till Rådhuskällaren och inmundigade en Fläskfilé Oskar innan det var dags för etapp 2. Jag och två tjejer till från kursen skulle sitta en timme var vid Svenska Spetsars knyppeldyna längs Storgatan. Nu var vädret sådant att det skvätte av och till, så förutom att jag sprang iväg en sväng till Biblioteket och tittade på tre knyppelutställningar där så höll jag paraplyet över min kompis i två timmar. Det var roligt. Hon knypplade mest och jag babblade mest för även om vädret inte var det bästa så var det ändå en del folk ute och gick. Under tiden kom Motala tidning och plåtade oss så vi hamnade i tidningen i artikeln om Stora Knyppeldagen.

 

Avrinningskanalen på gågatan har formen av den knypplade spetsen "Blåsippan" från Elsa Petersons spetsaffär
 
På utställningen inne på biblioteket var temat Havets läckerheter. Jättefina knypplingar! Den andra utställningen var en liten samling kragar.
 
I montern utanför biblioteket visades utställningen som svenska OIDFA medlemmar knypplade till OIDFAs kongress förra sommaren. Bokstäverna är knypplade och temat handlade om det svenska musikundret.
 
Här kommer kaffevagnen och serverar alla frusna knypplare lite kaffe med hembakt bulle
 
När mitt pass på Storgatan var över gick jag med raska steg och hälsade på en knyppelkompis från Helsingborg och hennes man som satt och knypplade en bit bort. Sen blev det Spetsmuséet. En konstnärinna hade gjort vackra tavlor av gammal spets och jag köpte lite vykort av henne. I trädgården ställdes 15 knypplade blommor ut. Temat var "Växtkraft".
 
Blåklint av Nina Drigoris och Mikaelikyrkans knypplares solros
 

Kvart över fyra hölls ett intressant föredrag om ett mönsters uppkomst. Det var en kvinna som berättade hur hennes mönster "Tuppen Agda" kommit till - från en bild på en kaffemugg till ett knyppelmönster, ca 200 timmar. Sen blev det festmiddag i folkhögskolans matsal där jag fick chans att prata med min knyppelkompis från Helsingborg. Vi ses typ en gång om året och det på Stora Knyppeldagen.
 
Efter middagen gick jag upp till kurslokalen och knypplade några timmar. Jag vill verkligen få klart min Stensöta och den är bitvis rätt klurig så det gäller att ligga i. Jag gick hemåt vid halv elva och hajade till inför denna syn. Är den inte läcker? Kolla skuggan!
 
 
Det har varit mulet hela dagen och småskvätt lite på eftermiddagen, men visst kan man ana solen bakom kvällens trädbild?
 
 
God natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0