Knypplar med mera

Dagen har varit lång och spännande. Förmiddagen knypplade jag på min Stensöta och vid lunch satte vi kursare oss i två bilar och åkte till Linköping. Där fick vi komma ner i arkivet och bläddra bland deras arkiverade spetsar med våra vita bomullshandskar. Det är något visst med att få se spetsar som är nära 200 år gamla, se ritningar och förlagor. Jag frågade om de hade Stensötan för igår fick jag höra av min knyppelvän att originalet skulle kunna finnas i Östergötlands museum ..... och de hade den... och inte bara spetsen utan även teckningen som den är knypplad efter. Förmodligen har jag stått och hållit Märta Afzelius tecknade Stensöta i min hand idag. Lite häftigt! Fotograferat den har jag också gjort förstås, men det är inte tillåtet att publicera bilderna tyvärr. Ni får kanske se min variant av spetsen så småningom, om jag klarar av den!
 
I Östergötlands museums arkiv
 
Blev jättesugen på pyttipanna och så fick det bli. Pyttipanna med ägg och rödbetor! Sen gick jag upp till Trefaldighetsgården och knypplade några timmar till. Hade tänkt att gå vid kl 21.00 men konstigt nog stod vägguret på 22.30 när jag gick. Förstod inte riktigt hur det gick till, men klockan stämde nog för när jag kom ner till Vättern hade solen redan gått ner.
 
Det stog en bil under trädet ikväll. Fler vill njuta av kvällsljuset över Vättern.
 
Preppad med Cocillana och Dasselta sov jag gott natten som var, preppad med samma medicin ikväll önskar jag er en god natt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0