Knyppling 6 juni

I föreningen Knyppelpinnarna har vi sen många år tillbaka suttit och knypplat vid Görvälns slott på nationaldagen. Igår var det första gången som jag var med och det var supertrevligt. Alla som medverkade på något sätt skulle vara där kl. 10.00 så jag åkte hemifrån strax efter åtta. Eniro sa att det skulle ta 1,5 timme och det skulle vara begränsat med parkeringsplatser vid slottet. Jag kom dit efter bara en dryg timme, gps visade på 1 timme och en minut och det stämde bättre med verkligheten. När jag kom dit var nästan alla mina knyppelkompisar där, vi blev 8 stycken!
 
 
Det var bra underhållning på scenen också, välkomstceremonin för nya svenskar kunde de väl gjort lite mer av, tycker jag, talarna var några stycken men det var inga långa tal. Barn sjöng, en cirkusskola uppträdde osv. Höjdpunkten var Kronprinsessan Victorias tal. Jag tycker hon är duktig. Strax före hennes tal började folk trängas framför knyppelborden men jag hade en liten glugg mellan kastanjebladen där jag såg henne. Under all övrig underhållning hade jag perfekt utsikt över scenen.
 
 
Under drygt sex timmar satt vi och knypplade. Jag hann nästan klart Plattfisken, det är bara lite vävbotten kvar och det ska jag försöka göra ikväll.
 
 
Inatt har jag sovit uruselt, liksom hela den senaste veckan. Imorse ringde jag VC och fick en läkartid kl 11.10. Som jag trodde är jag inte sjuk utan har fått en allergisk reaktion, antagligen en kombo förkylning/pollen. Jag har hämtat ut Mollipekt hostmedicin och Dasselta mot allergi. En tablett och jag tycker att det redan har vänt. Hoppas det fortsätter åt det hållet. I övrigt har jag promenerat hundar, varit på nytt stress-samtal på VC, lagat middag, förfärdigat oppositionen till imorgon samt bakat fröknäcke. Nu tänker jag diska, vattna blommor och knyppla klart Plattfisken innan kvällspromenaden och sänggång. Jag hoppas sååååå mycket på att få sova gott inatt.
 

Kommentarer
Postat av: Charlotta Franzén

hej!
Så fina bilder du har om knyppling! Jag jobbar på Linköpings slotts- och domkyrkomuseum. här ska vi ha en utställning med Föreningen Svenska spetsar under våren. Just nu håller jag på att göra lite information om olika aktiviteter vi ska ha och jag undrar om jag kan få låna någon av dina bilder för att göra reklam för en Knyppelverkstad för barn på sportlovet?

Svar: Ja, vad roligt! Självklart! Det vore roligt att veta vilka bilder ni tänker använda innan, men varsågoda! Vänligen, Gunilla
Guggelutt

2018-01-23 @ 15:39:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0