Utflykt till Parken zoo

För tredje året finansierade Lions i Huddinge en resa med buss och inträde till Parken zoo. Vi arrangerade dagen och stod för personal. Även i år blev det så himla bra! Bussen var full och en familj åkte egen bil så vi blev 17 familjer och tre personal, lite drygt 50 personer. För mig är det fjärde gången som jag åker på familjeutflykt till Parken zoo. 2013 var jag där med mitt förra jobb och konceptet knyckte jag när vi fick erbjudande av Lions att göra en familjeutflykt 2015 och 2016 för det blev så lyckat. I år hade vi, liksom förra året, några som varit med förut och några nya. Det värmde mitt hjärta när en mamma berättade att hennes barn gått och lagt sig extra tidigt för att det skulle bli morgon snart, en morgon när de skulle få åka på utflykt! Några har berättat att deras barn pratar om resan hela året och då känns mitt jobb så där extra härligt!
 
 
I år blev det lite annorlunda, för de andra åren har vi alltid haft sällskap med någon eller några familjer, men i år försvann alla direkt innanför grindarna, de flesta i sällskap med varandra. Det känns jättekul och blir en toppenbra bieffekt, för om man lär känna varandra i början av sommaren kan man säkert ses flera gånger i sommar tillsammans med sina barn. Några känner varandra sen tidigare år också. Vi träffade dem här och där och vinkade eller sa några ord. Att hålla tider och lunchen avlöpte också väldigt smidigt. 
 
Söta surikater
 
Minigrisar och en wyandott, tror jag
 
Sto och ett tvåmånaders föl, amerikansk miniatyrhäst
 
Geparden ville bli fotad!
 
Skål! Vi testar nya smaker!
 
Kapybaran, marsvinets största släkting
 
När vi stod och hängde vid kapybaran och tapiren började det dugga, men det kom en skötare och började prata med tapirerna. Jag slog upp mitt paraply och stod kvar i det tilltagande regnet... och frågade om deras päls, var den raggig som på en gris eller len som en korthårig chihuahua? DÅ FICK JAG KLAPPA DEN! Det gjorde min dag! Den var varm och lite sträv, ungefär som ett strävhårigt marsvin. Och nosen var så mjuk!
 
Den här gibbon-mamman satt och ammade sin son
 
Sex timmar försvann i ett nafs. Och mina toppenkollegor lät mig både stiga på och kliva av i Solberga så jag sparade säkert 3 timmars restid. Stort tack för det!
 
 
Igår gjorde jag min sista arbetsdag innan första semesterperioden. Två besök, ett hembesök och återträff med knytkalas för vårens sorgegrupp. Det blev en lång dag utan paus, men det kändes som en mycket bra dag.
 
Smördegspaj och ostar, matig sallad och krustader... och så hemlagad Ålandspannkaka!
 
Igårkväll satt Janne och jag ute till över midnatt. Himlen var underbar. Årets kortaste natt var underbar. Jag ville inte alls gå in utan hämtade filt och grejer och somnade i solstolen. Men strax innan två vaknade jag av att det var lite väl kallt så jag fick gå in i alla fall.
 
 
Idag har vi varit och midsommarhandlat. Jag bakade en smulpaj med äpplen och kanel till lunch. Inte så nyttigt, men gott. Nu ska jag börja förbereda mig inför nästa vecka! Den längtar jag efter!
 
Men först ska vi fira midsommar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0