På visit hos Röde Orm

Igår blev det en 12-timmars rolig arbetsdag. Vi åkte buss till Gullspång! Där åt vi lunch och strosade runt på det anrika Ribbingsfors Herrgård. Här bodde Frans G Bengtsson då han skrev bland annat klassikern Röde Orm. Lunchen var suverän och vi beundrade den tusenåriga eken som omnämns i Röde Orm... frågan är om de fortfarande är vid liv? Dock, mäktig var den!
 
Detta är en av de bästa arbetsuppgifter man kan ha!
 
Ribbingsfors herrgård
 
Varmrökt lax med hjortronsås, rysligt gott!
 
Den tusenåriga eken
 
Efter en stund i parken åkte vi vidare mot Amnehärads kyrka, där vi tittade på Frans G Bengtssons gravsten och hade andakt i kyrkan. För er information kan jag berätta att altarduken hade en knypplad spets! Inget mönster jag kände igen, men det var vävbotten och spindlar. I ett sido-kor hade altarduken spets av frivoliteter! Det är ovanligt!
 
Amnehärads kyrka
 

 Knypplat
 
Frivoliteter
 
Vaktmästaren såg mitt knäfall när jag undersökte dukarna och kom fram och pratade med mig. Hon visade vad som fanns under duken, fastsytt i grön sammet. Antagligen ett ryskt pärlbroderi med guld- och silvertrådar. Vilken skatt!
 
 
Vi åkte en sväng ner för att få njuta av Vänerns strand innan vi styrde kosan mot Galleri Hova där vi kikade på, och köpte, keramik och glas. En vas, en ljuslykta och ett par örhängen blev det för min del.
 
En glimt av Vänern
 
Så nära så nära att en av dessa fick följa med hem också...
 
Kunde icke motstå denna! Det stod Guggelutt på den!
 

Sen blev det några timmar i bussen. Kom tillbaka till jobbet vid 20.00, hämtade hundar och åkte hem.
 
Idag har jag tagit sovmorgon, postat uppsatsen (som inte bara skulle skickas elektroniskt utan även i två pappersexemplar), köpt nya UV-rör till Esmeralda samt hundmat och lite smått och gott...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0