(Al)packad helg

Jo, det har blivit lite av både det ena och det andra i helgen. Gårdagen var dock höjdpunkten när jag sammanstrålade med äldsta dottern och hennes familj ute på Selaön, hos Krusius Alpackor.
 
Starring: Barillo, Gunillo, Kurre, Ärtan, Galaxy, Nova och Monica 
 
Barillo och Gunillo                                Kurre
 
Galaxy                                               Barillo
 
Vi fick veta massor om alpackor: vad de äter, de är idisslare och har tre magar, de kommer från Sydamerika och de är inga bär inte mer än 5 kilo osv osv! Vi var ute och gick med dessa härliga individer i ca en timme. Avslutningsvis köpte jag ett 100grams nystan av Barillos kardade och spunna vinterpäls (det var honom jag gick med under hela promenaden) som jag ämnar göra ett par handledsvärmare av. När vi sen fick gå in och fika bjöds vi på nybakt sockerkaka med päron, uppstoppade djur av alla de slag (maken hade jagat i hela sitt liv) och livs levande taxvalpar!
 

Dagen blev intensiv jämfört med de senaste dagarnas värk och trötthet, lite mano-varning... började med långpromenad, rengjorde filtret i akvariet, fortsatte med att åka och rösta i kyrkovalet samt gå på gudstjänst i Strängnäs Domkyrka. Efter det åkte jag och handlade både fiskpanetter och fiskpinnar samt remoladsås och ärtor. Har inte ätit fiskpinnar på minst 15 år, men nu har jag varit galet sugen på fiskpinnar (varför???) i två dagar. Det blev fiskpinnar till lunch och fiskpanetter till middag... och jag har lika mycket kvar! Mums! Ny långpromenad med hundarna, krattat eklöv, fixat med bilen och sen har jag suttit och knypplat en god stund efter middagen... Nu ska jag INTE ta fram strumpstickorna och börja med några handlovsvärmare av alpackaull, utan sticka klart lin-sjalen först. Den är, som så mycket annat i mina gömmor, nästan klar. Nästan-klara saker blir oftast liggande ett tag innan jag gör ett uppsamlingsheat och gör klart flera saker på kort tid.
 

Ha en fin vecka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0