Teneriffa i halvtid ☀️

Oj vad vi har sovit 😴 Och solat ☀️ När molnen dykt upp framåt eftermiddagen har vi tagit siesta eller kört runt lite med bilen. 
 
Gårdagen stack ut, då åkte vi till Los Christianos och hälsade på en knyppelkompis mamma. Vi bor i Puerto de la Cruz och syftet med resan över ön var två. 1—> ville se mer av ön.  Vi har visserligen varit här förut, men man upptäcker alltid nya saker. 2–> knyppelkompisens mamma, som bor här under vinterhalvåret, visste var man kan köpa bra metalltråd till knyppling! Det blev en fantastisk resa. Spontant åkte vi över Teide istället för den kanske behändigare kustvägen. Ganska snart var vi över molnen och kunde njuta resan strålande sol.
 
 
Tyvärr kom vi inte upp på toppen av Teide för de höll på att jobba med linbanan, det var 11 grader så vi tänkte våga oss på det trots avsaknaden av ytterkläder...men vi stannade vid la Roques och gick runt lite istället.
 
 
Eftermiddagen i los Christianos blev suverän. Inte bara var mamman supertrevlig, hon visade oss runt och tipsade om god mat. Jag köpte ca 100m metalltråd i olika färger. Vi besökte svenska kyrkan ...
 
Kolla altarspetsen! Knypplat! Korset och ringen 👍
 
... och norska sjömanskyrkan...
 
Julkrubban på en fin liten Hardanger-duk
 
...och en konstutställning på temat vad jorden ger ...
 
Pasta penne...
 
Lava, sån som växer, inte sån som kommer ur en vulkan 
 
...vi åt de mest fantastiska tapas...
 
Baconlindade dadlar, getost med marmelad, champinjoner i vitlök, kycklingspett, spenatrullar 😋
 
Innan vi åkte hem blev vi bjudna på kaffe Cortado och churreras, en korvliknande friterad bakelse som smakade munkar och som man doppade i choklad.
 
 
Efter denna oförglömliga dag åkte vi på hemvägen förbi biluthyrningsfirman och bytte bil. Bromsarna lät nåt förskräckligt efter resan över Teide... 
 
Idag har vi återgått till ryggläge och vila.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0