Husbilslogg dag 13 - Kiruna, E10 hotell

Idag lämnade vi utlandet och kom hem till Sverige igen. Vi följde E10 mot Narvik, fotograferade Bjerkvik så vi kunde göra och skicka vykort med vykortsappen till Jannes reservföräldrar, hon är född och uppvuxen i Bjerkvik. 
 
 
Vi åkte genom ett sagolikt landskap från en bit utanför Narvik till Riksgränsen. Området ligger högt uppe bergen och efter en brant stigning är området flackt bland de genom årmiljonerna nedslipade toppana på urberget, med massor av små insjöar, förvridna fjällbjörkar, iskalla bäckar, snöfläckar och mossa. En sagolandskap!
 
 
I Riksgränsen rastade jag hundarna medan Janne handlade, sen fikade vi.
 
 
Vi fortsatte förbi nya vidder i ett nytt landskap mellan Abisko och Kiruna.
 
 
Vi hade blivit varnade för att campingarna är fulla i norra Sverige. Norrmännen kommer hit till den svenska högsommaren för i norra Norge är det kallt. Syrenen har precis börjat blomma och Janne kollade upp i sin väderapp att Evenes inte haft mer än 11 grader idag. Här i Kiruna är det betydligt varmare, men vi har haft en rejäl regnskur bakom E10 Hotell, som vi förbokade imorse, där vi ämnar spendera natten. Det finns 6 uppställningsplatser här men personalen har knöat in betydligt fler för campingarna tar inte emot, och vart ska folk ta vägen? Vi bor granne med Kiruna shoppingcenter och industriområde, föga romantiskt efter alla otroliga ställen vi övernattat på, men jag tycker det är lite komiskt 😂
 
 
Men fantastisk kvällspromenad har vi tagit längs ett skoterspår in i industriområdet. Hundratals fjärilar svärmade bland de fuktiga blomstren. Samma fenomen som i Sangis.
 
 
Solen lyser än, men vi säger godnatt världen 🌍
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0