Husbilslogg dag 14 - Jokkmokk, Skabram gårdsmejeri och camping

Ja, det är stor skillnad på camping och camping. Idag bor vi granne med skogen och med ett öppet servicehus för 200kr. Igår bodde vi bakom ett litet hotell mellan ett shoppingcentrum och ett industriområde med utsikt över restaurangens sopkärl för 240kr, och tillgång till dusch och toa fram till kl 22.00 när personalen gick hem. Campinglivet är spännande och omväxlande... liksom dagarna på vägarna.
 
Dagen har bjudit på två sevärdheter och 25 mil i bilen. 
 
Först ut blev Kiruna kyrka.
 
 
En stor vacker träkyrka som doftar tjära. Altarmålningarna är gjorda av prins Eugen fick jag veta av en vän på Facebook idag. Och utanför uppåt taket fanns guldglänsande statyer som föreställde olika känslolägen och dygder, tror jag. Sorg, kärlek, ödmjukhet osv...
 
Ödmjukhet
 
Jag frågade guiden om jag fick gå bakom skranket och titta på altarduken för den såg knypplad ut på håll. Han följde med mig och hängde över axeln på mig... sen bad han om ursäkt men tydligen hade en kvinna några veckor tidigare blivit påkommen av en vaktmästare när hon klippte i altarduken 😳 Därav passningen av mig!  Men hursomhelst ska hela kyrkan, som byggdes i form av en lappkåta, flyttas med resten av staden, och de ska försöka flytta den i ett stycke!
 
Tur att jag kollade Facebook imorse innan vi åkte. Jag har fått många bra tips, men kunnat se och göra få. Avstånden häruppe är långa och tre veckor är ingenting! Ishotellet i Jukkasjärvi har jag länge velat åka till, nu blev jag tipsad om det och blev förvånad över att det låg så nära Kiruna! Vi hade tänkt åka till Nikkaluokta i hopp om att skymta Kebnekaise, men det var molnigt så vi åkte till Jukkasjärvi istället. Säger bara W O W !
 
 
Sen åkte vi mot Jokkmokk med bara ett lunch- och hundrastningsstopp i utkanten sv Gällivare.
 
Skabrams gårdsmejeri och camping är ett supermysigt ställe strax utanför Jokkmokk. De har getter i en hage och höns som går fritt på campingen under dagarna, en fantastisk skog att gå i och badvatten tvärs över vägen. Rekommenderas varmt!
 
Jag hade inga badkläder med till sjön så det blev klädsim!
 
 
I bilen om dagarna sitter jag och stickar på en tröja till Luna, men ikväll har jag knypplat!
 
 
Godnatt världen 🌍 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0