Husbilslogg dag 3 - Ö-vik, Skeppsmalns fiskehamn

Vi vaknade tidigt, det blåste rejält inatt och vinden har skakat om husbilen. Rambo ville ut, Janne gick med dem och jag började röja undan efter natten. Då upptäcker jag att klockan är halv 8! Hu vale! Det är tidigt en semestermorgon.
 
Men vi gjorde oss klara i maklig takt och gav oss iväg. Höga Kusten-bron låg först på dagens meny. En näst intill magisk upplevelse!
 
 
Sen åkte vi vidare till Köpmanholmen och tog färjan M/S Minerva över till Ulvön.
 
 
Jättevackert! Vi traskade strandpromenaden bort till ett värdshus där vi åt lunch, gravad lax och relationsburgare (relation till vad? Men den var god!) med rotfruktschips.
 
 
Sen vandrade vi i maklig takt tillbaka till båten. Rambo var skräckslagen på båten till Ulvön, men hemvägen gick bra för då såg vi till att få sitta i salongen. De har skött sig exemplarisk hela dagen och jag saknar faktisk Ragnar. Han brukar älska såna här utflykter.
 
 
Åter på Köpmanholmen slog vi upp vår Campingkatalog. Ingen av oss hade lust att åka så långt, så Skeppsmalns fiskeläge invid fyren Skagsudde utanför Ö-vik lät perfekt. Pitstop i i Ö-vik för proviantering av frukostbröd och en mjukglass, sen anlände vi fiskevistet i regn. Men det upphörde så vi kunde gå upp till Skagsudde och sen längs Säljägarstigen med vovvarna.
 
 
Häftigt med historiens vingslag. Här bodde säljägarna sommartid för 1500 år sen... och man ser forfarande spåren i marken! Tomtningar kallas dessa lämningar.
 
Man tror att groparna är själva boytan medan stenarna omgärdade tältduken, som sannolikt var av sälskinn.
 
Nu har vi väntat ut ännu en regnskur. Det känns som det blir en tidig kväll efter alla äventyr... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0