Husbilslogg dag 8 - Kalix, camp Frevisören

Det blev en lååång dag och en lååång promenad! Vi hade fått tid för service av husbilen/elfelet i Kalix kl 12, och på morgonen lyckades jag oxå få en veterinärtid inbokad kl 15.45, oxå i Kalix. Perfekt!
 
När vi lämnat in bilen tog vi en promenad över Kalixälven in till stan. Vi började med att äta våfflor i Kalix församlings prästgård.
 
 
Sen gick jag in i Kalix kyrka en stund. Så vacker! Och en pratglad sommarvärd gjorde besöket ännu roligare.
 
 
Vi gick vidare, hittade en garnaffär där jag fyndade nytt mönster och nytt garn. Vi åt en mjukglass i centrum och så började jag titta på klockan och kartan... om inte reparatören ringer snart måste vi börja gå mot djurkliniken, insåg jag. Janne, som är raskare i steget, gick tillbaka till husbilen för att hämta hundarnas pass medan jag och vovvarna började gå. När vi stannade och väntade in Janne hade vi inte ens kommit halvvägs. Janne följde oss en bit, sen gick han tillbaka till husbilen eftersom de skulle stänga firman kl16.30. Jag fortsatte själv... och sista biten fick jag bära Bamse, han var helt slut i den tryckande hettan. De hade fått lite våffla och vatten vid kyrkan men de hade nog behövt mer vatten... Men väl framme piggnade han till på den svala djurkliniken. De fick sina tabletter och stämplar i passen, sen började jag gå tillbaka. Det blev sammanlagt en mils promenad i badtofflor. Hundarna var så tappra i den tryckande värmen. Janne ringde att bilen var klar så han hämtade upp oss så vi slapp några km iallafall. Reparatören lyckades inte hitta el-felet dock, så vi får fortsätta köra med kylboxen.
 
Vi orkade inte tänka på att köra några långa sträckor ikväll så vi handlade lite i Kalix och åkte ut till Båtskärsnäs och camp Frevisören. Jag duschade medan Janne lagade mat. Sen gick vi ner till stranden där Janne fick sitt efterlängtade kvällsdopp.
 
 
Bamse gick oxå i. Han stod länge och bara njöt. 
 
Nu gör vi nog inte så mycket mer idag. Sängen hägrar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0