Drama Queen 📍 (eller Stora Knyppeldagen inom parentes)

SÄ kom vi fram till Stora Knyppeldagen, Ärets stora knyppelfest. Och vad gör jag? Jo, skapar lite drama förstÄs. NÀr jag satt pÄ styrelsemötet pÄ kvÀllen observerade jag att mina anklar var svullna. Vartefter kvÀllen led blev de jÀttesvullna... och efter en natt dÄ jag fick springa upp och kissa en gÄng i timmen mÄdde jag inte alls sÀrskilt bra. Ansiktet var svullet oxÄ. NÀr vÀckarklockan ringde duschade jag kallt och la mig en stund till. Sen plockade jag ur rummet. NÀr jag försenad kom upp till lektionssalen syntes det pÄ mig att jag inte mÄdde sÄ bra och jag fick rÄdet att söka hjÀlp. Jag ringde 1177 och de ville att jag skulle söka akut, iallfall inom 24 timmar (dvs 12, det hade ju redan gÄtt 12 timmar sen jag svullnade upp) för att utesluta propp eller hjÀrtsvikt. Men jag avvaktade en stund. SÄ drog Stora Knyppeldagen igÄng och det vÀllde in besökare i kurslokalerna. Det var som vanligt roligt och jag satt och bubblade och babblade, berÀttade om kurserna och spetsar och Guldkorns-projektet, knypplade pÄ mitt nypon och hade trevligt. NÀr portarna slagit igen gick jag ner och stÀdade mitt rum och började gÄ upp mot torget. Jag blev stÄende en stund med en person som efter en stund frÄgade hur jag mÄdde och jag kan ju inte pÄstÄ att jag mÄdde sÀrskilt bra, dessutom hade anklarna börjat svÀlla igen. Hen var sjukvÄrdskunnig och rÄdde mig att under dagen söka hjÀlp, jag hade tillrÀckliga symptom för att misstÀnka hjÀrtsvikt. DÄ började jag bli orolig pÄ riktigt, ringde 1177 för att kolla vart jag kunde ta vÀgen och blev rÄdd att ta mig till akuten pÄ Motala lasarett.
 
Here we go again...
 
Jag gick upp till torget och kursare och andra stÀllde mangrant upp och tog mina pass vid dynan och kaffevagnen. SÄ fick jag skjuts av en kursare in till lasarettet. PÄ vÀgen till hens bil ville jag ÀndÄ gÄ lÀngs Storgatan och titta pÄ knypplarna, och jag var sÄ tacksam över att jag gick upp till Spetsmuséet dagen innan, annars hade jag missat det.
 
Absolut snyggaste hatten jag vet! 
 
Mina kompisar frÄn SkÄne satt och knypplade pÄ EnebÄrden samt udd och stad
 
Denna jÀttevackra kvinna satt och knypplade pÄ BlÄsippan frÄn Elsa Petersons spetsaffÀr. Det Àr det mönstret som Àr förlaga till avrinningen lÀngs Storgatan.
 
 
Jag behövde inte vÀnta lÀnge pÄ att bli tittade pÄ av en lÀkare. De tog EKG, puls, blodtryck och klÀmde pÄ mina ben. Anklarna var svullna men det var inget fel pÄ hjÀrta och blodtryck. Sen fick jag prata med Ànnu en lÀkare och de tog blodprover - socker och proBNP, sÄ uteslöts hjÀrtsvikt, propp och diabetes. Jag fick rÄdet att köpa kompressionsstrumpor till husbilssemestern och kolla upp om det kan vara en biverkan pÄ min blodtrycksmedicin, dessa rÄd hade jag redan fÄtt av 1177 och kursarna, och jag var otroligt lÀttad att det inte var nÄgot allvarligt. Och under vilan pÄ den sköna britsen i det svala rummet svÀllde benen av...
 
 
Vi kom tillbaka lagom till festmiddagen pÄ folkhögskolan och vi blev sÄ vÀl mottagna. Ryktet hade gÄtt sÄ nÀr jag kom in bÄde ropades och applÄderades det. Jag fick massor av kramar och jag fick berÀtta flera gÄnger varför och vad och hur. Det kÀndes lite fÄnigt att ha skapat en sÄn jÀttetupp av en pytteliten fjÀder, men som flera sa till mig, det Àr bÀttre att kolla upp Àn att Äka pÄ semester och ha propp eller hjÀrtsvikt i bakhuvudet... eller Àn vÀrre, bli riktigt sjuk pÄ vÀgen. Jag fick erbjudande om att stanna pÄ skolan en natt till, men jag ville verkligen Äka hem.
 
Efter middagen fick jag med mig tvÄ kursare till bilen, jag valde först ut den breda knyppeldyna jag önskat mig (ska knyppla bÄde sjal och adventsduk) och sÄ fick de vÀlja varsin av dem jag jag fick av mina skÄnska kompisar i onsdags. Den fjÀrde Àr fortfarande ledig för adoption. Det Àr alltsÄ breda dynor med 32cm-rullar. Sen hÀmtade jag mina grejer frÄn kurslokalen, kramade mina kursare (som ska knyppla en vecka till) och sÄ Äkte jag hem. Kom hem halv 11 och dÄ hade Janne redan lagt sig, men hundarna var glada. Jag somnade pÄ spikmattan och sov jÀttegott.
 
Minou undrar lite över vad det Àr för djur hon ska vakta...
 
Idag Äkte vi till Linnéa och lÀmnade lite djur. Alpackorna frÄn Parken zoo fick sina mÀnniskor (födelsedagspresenter till flickorna frÄn sin mormor) medan Ragnar och Esmeralda fick installera sig i sitt tillfÀlliga sommarhem.
 
Kakan  (Thyras hamster), Cmulan (Änglas hamster) och Gurkan (allas hamster)

Alla hamstrar Àr söta men jag tycker nog att Meijas hamster tar priset!
 
Helgen fortsÀtter ett tag till. Vi fÄr se vad morgondagen har att bjuda pÄ...

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0