Dukater och nypon

Idag har varit i princip en heldag i knyppling. I år ser jag till att röra mig lite mer för förra året både satt jag tokigt på flera stolar för bordet med dynan var för högt vilket i sin tur spädde på inflammationerna i kroppen. I år har jag med mig ett eget knyppelbord samt hänger med på fikaraster oavsett om jag fikar eller inte, samt att jag går upp på stan för lunch och middag.
 
Idag gick jag och en nyfunnen knypplarkompis upp till bibblan på lunchen för att se utställningen med knypplade hällristningar. SÅ häftigt! Åh vad jag oxå vill göra!!!
 
 
Klockan fem hade jag anmält mig till en guidad tur ... Den gav inte mig något nytt kunskapsmässigt, har gått så många guidade turer vid det här laget, men jag tycker det är trevligt ändå och det blir lite rörelse i den stillasittande knyppelvardagen. I år var vi in en sväng på Birgittamuseet och såg textilutställningen med mässhakar från 1400-tal och framåt.
 
Selfie med Saliga Katarina
 
På eftermiddagen har jag tagit 30cm Dukater av dynan och börjat på Nypon, båda från Hanna Larssons samlingar. Gick från salen kvart över nio i hopp om att sova mig lite klarare i knoppen och ögonen till imorgon inför uppsättningen av den knepigare delen av Nyponen som är ett finknypplingsmönster. Ska plocka fram mina starkare glasögon, känner att det behövs! 
 
Hanna Larssons Dukater
 
Och så trädbilden... som är nästan identisk med den igår!
 
 
Godnatt världen 🌍 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0